• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Okunnig eller lögnaktig anonym skribent?

Jag har blivit uppmärksammad på, att på en blogg skriver en person som inte uppger sitt namn (why am I not surprised?) följande osanningar:

"Under inslaget intervjuas Merit Wager, anställd på migrationsverket som på senare tid gjort sig känd som asyldebattör."

Är personen ifråga okunnig eller ljuger han/hon medvetet? Det enda som är sant är att jag intervjuas i ett inslag i Euronews men jag har aldrig varit anställd av Migrationsverket och jag har verkligen inte på senare tid gjort mig känd som asyldebattör!

Sedan 1995 har jag varit ombud för asylsökande och andra som sökt uppehållstillstånd, och under tiden 1 oktober 2002 – 19 november 2007 har jag varit Medborgarnas flyktingombudsman. Jag var också den som, tillsammans med advokaten Sten De Geer, tog initiativ till nedläggningen av utlänningsnämnden i september 1996 (läs artikel på DN Debatt den 25.9 1996 här). Jag är engagerad i asyl- och migrationsfrågor och fortfarande också ombud för asylsökande och andra som söker uppehållstilsltånd. Den kunskap om asylprocessen och annat på detta område som jag genom många år samlat på mig gör att jag även deltar i debatten. Min avsikt är att försöka beskriva detta svåra område på ett sådant sätt att människor ska förstå att det inte är så enkelt som att det handlar om svart eller vitt utan att det är både svart och vitt.

Det vore bra om de som skriver om andra människor på bloggar och i tidningar kunde ta reda på fakta innan de skriver och inte hitta på egna historier som inte stämmer på någon enda punkt.

Läs bl.a. Asylprocessen är ofta psykisk tortyr (8.11 2005) och Oväntat möte med Sten (ur min bok Personliga meriter som utkom i slutet av 1999).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: