• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Det kommer att bli den största rättegången hittills i Sveriges moderna historia”

image2181Migrationsverket logo"Varför har ingen brytt sig om att jag (och kanske även andra, jag vet inte) har slagit larm om Migrationsverkets underlåtenhet (ovilja) att göra DNA-tester på alla barn som kommer till Sverige tillsammans med "föräldrar" eller senare, när "föräldrarna" redan fått uppehållstillstånd? Varför har ingen brytt sig? Och var har välavlönade anställda vid jätteorganisationer som Amnesty och Rädda Barnen och hos BO varit när barnen lidit? Och journalisterna varav många läser min blogg? Jag bara undrar. Följande inlägg kommer från en person som är väl insatt i denna skrämmande historia:

Det kommer att bli den största rättegången hittills i Sveriges moderna historia. Förundersökningen är på drygt 7.500 sidor. Utredningen har berört nästan 500 personer. Polisen har hållit förhör med drygt 200 personer. Flera har varit anhållna eller häktade. Telefonavlyssning har skett, husrannsakningar har utförts, DNA-prov har tagits. Nästan 40 personer är åtalade och rättegången börjar i mars. Åtalen gäller många olika typer av brott, men främst grov människosmuggling. Nu är det förvisso så att var och en är oskyldig till dess motsatsen bevisats, men om åklagaren kan leda sina påståenden i bevisning har följande skett:

Vuxna vietnameser har fått uppehållstillstånd på grund av skenförhållanden och vietnamesiska barn har fått uppehållstillstånd på falska handlingar. Polisen har tagit DNA-prover på flera barn och proverna har visat att en del av barnen inte är de barn de utger sig för att vara. Det finns också vietnamesiska dokument som tydligen köpts av korrupta tjänstemän i Vietnam. Något som uppges ha skett flera gånger är att en vuxen person betalat en summa pengar för ett skenförhållande, betalat handpenning, fått uppehållstillstånd i Sverige och sedan betalat av den återstående summan genom bidragsförsörjning i Sverige samtidigt som den vuxne arbetat svart.

Barn har tagits med för att öka bidragsdelen (barnbidrag och underhållsstöd). Barnen har sedan dumpats på olika platser i Sverige. Den illegala omsättningen uppskattas till nästan 20 miljoner kronor. De inblandade vuxna är inte rika personer med god utbildning som flytt från förtryck: många är istället icke yrkesutbildade risbönder, många är dessutom analfabeter i sitt eget språk och de har tagit sig hit från fattigdom. De har betalat sina resor till Sverige med de bidrag svenska staten har gett dem.

Återigen har alltså barn förts till Sverige på andra grunder än ren snällhet."

Hade Migrationsverket gjort sitt jobb och hade de anställda brytt sig om barnen och risken att de kanske inte alls är besläktade med människor som säger sig vara deras föräldrar, så hade dessa barn besparats mycket lidande. De hade kunnat återsändas till sina riktiga föräldrar i Vietnam i stället för att utnyttjas och dumpas här, långt borta från sin familj. Att Polisen nu DNA-testat en del av barnen är väl bra, men det var Migrationsverkets sak att göra det redan när barnen kom.

Flera gånger har jag här på min blogg skrivit om detta. Jag har också publicerat inlägg från kunniga, insatta anställda vid Migrationsverket, om slapphäntheten och nonchalansen när det gällt att ta DNA-prover på barn som kommer hit med eller till asylsökande påstådda (eller faktiska) föräldrar.

Läs Politiker vill DNA-testa asylsökande (19 oktober 2007), "Inom verket finns åtskilliga personer som ser det som grovt tjänstefel att göra som cheferna säger" (13 november 2007), Historien upprepar sig, Who cares… (16 januari 2008) "Låten barnen komma till MIG" (17 januari 2008).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: