• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Ingenting är för dyrt när det handlar om folkets hälsa”

Kung Abdullah"Ingenting är för dyrt när det handlar om folkets hälsa". Så sade förvaltaren av de två heliga moskeerna, kung Abdullah i Saudiarabien häromdagen i ett uttalande, och konstaterade att han inte vill spara på någonting när det gäller att stärka sjukvårdssektorn. "Regeringen är beredd att möta alla kostnader hur höga de än är, när det gäller att rekrytera personal och att på alla sätt stärka detta viktiga område".

Kung Abdullahs uttalande gjordes efter att han mottagit en plakett av WHO som bevis på uppskattning av hans kamp mot rökning och för att han deklarerat Makkah och Madinah som tobaksfria städer.

Saudiarabien har ca sex miljoner rökare, varav 600.000 kvinnor, och landet ligger på 23 plats bland världens cigarettrökande nationer. Som ett led i den tuffa kamp mot tobaksrökning som nu pågår, har chefen för landets antirökningskampanj, dr Abdullah Al-Badah, föreslagit att en 100- 200 % högre tariff ska införas på import av tobak. "Rejäla prishöjningar är ett sätt att få människor att röka mindre", är hans budskap.

När hälsominister Hamad Al-Manie överlämnade WHOs plakett till kungen vid en reception i palatset Al-Yamamah i Riyadh, sade kungen till honom: "Det finns ingen gräns, inget som är för dyrt. Du kan be mig om precis vad du vill och behöver för att förbättra hälsosektorn, jag kommer att godkänna allt med öppet sinne och för det saudiska folkets bästa."

Stilla reflektion: Tänk om förvaltaren av socialministerportföljen, Göran Hägglund i Sverige, ville uttala något liknande…

Källa bl.a.:
image2182

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: