• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Från en bloggläsare och aktivist

Jag har fått många mejl från bloggläsare genom åren. Det här är dock första gången på nästan tre år (jag började blogga i början av maj 2005) som jag lägger ut ett sådant här mejl. Alltså här följer ett erkännande från en bloggläsare, tillika människorättsaktivist (som inte är anonym för mig):

Tack för en mycket viktig blogg. Ingen i hela landet är, mig veterligt, så klarsynt, skarpsinnig och kunnig i asylfrågor. Hade det inte varit för din blogg hade jag fortfarande levt i okunskap om hur många flyktingar, förlåt asylsökande, som kommer hit och varför. Tack också för att du lärt oss de olika benämningarna, vad som är skillnaden mellan asylsökande och flyktingar, till exempel. Du ger dina läsare en bild som varken är svart eller vit, den är svart och vit.

Det råder ingen tvekan om att den svenska asylhanteringen har havererat. Vi tar emot för många och vi vet inte ens vilka de är. Men samtidigt har vi alltid haft en generös asylmottagning som måste försvaras. Jag går från att tycka att inga fler kan komma hit till att tycka att alla i Kenya, Darfur, Irak och Afghanistan borde få komma hit. Men tyvärr har vi ingen sådan förberedelse. För att kunna ta emot så pass många måste vi också lära oss mer om folkgruppernas historia, gammal som ny. Vi måste också vara förberedda på etniska, religiösa och politiska motsättningar. Och det vi framförallt måste jobba för nu är att skilja på vem som är i behov av egentligt beskydd och vem som försöker blåsa oss. Jag är stolt över att bo i det land i västvärlden som tar emot flest irakier! Samtidigt accepterar jag inte att jordanier, syrier och andra låtsas var irakier för att få stanna i vårt land.

Din blogg är så mycket mer än ett forum för migrationsfrågor. Jag lär mig något nytt varje dag – om allt från vad finländare äter som snacks till vilka länder som finns i världen och finlandssvenska uttryck och ord. Men också om vad som händer i Saudiarabien just nu.

Alla medier borde göra det till tradition att läsa din blogg, så även politiker. Det som finns här finns för det mesta inte någon annanstans. Har det skrivits om det på andra platser ger du oss en analys som får oss att haja till och vakna.

Från en trogen läsare som rekommenderar din blogg till alla jag möter

Jag kan bara tacka. Och fortsätta att skriva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: