• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Thomas Bodström: ”Strunta i vad lagen säger.”

Förre justitieministern och advokaten Tomas Bodström kritiserar Migrationsverkets agerande i ett asylärende och skriver enligt Nerikes Allehanda i ett brev (oklart till vem):

Oavsett om han, enligt lagen, har skäl att få stanna, så tycker jag att de finns så starka humanitära skäl att han ska få stanna i Sverige.

Alltså: ”Oavsett om han, enligt lagen, har skäl att få stanna så tycker jag…” Så talar den sanna maktmänniskan, han som anser att om han tycker att någon ska få stanna i Sverige så spelar det ingen roll vad något så futtigt som lagen säger. Om han anser att det finns ”starka humanitära skäl” (vilket inte är ett begrepp som överhuvudtaget finns i den nya utlänningslagen…) då spelar lagen ingen roll.

Maktmänniskorna förnekar sig aldrig!

OBS! Jag kan inte på något sätt ta ställning i det fall som Thomas Bodström så tvärsäkert uttalar sig om. Jag har, till skillnad från vad Thomas Bodström måste ha gjort, inte läst igenom alla handlingar och talat med den unge mannen det gäller. Och då går det inte att tvärsäkert säga vare sig det ena eller det andra. Enbart på grundval av vad som berättas i media kan jag tycka att om han varit här i nästan 4,5 år och det har förelegat hinder för verkställighet under lång tid så kan/ska Migrationsverket väga in det när det prövar en ny ansökan. Men, som sagt: jag har inte alla detaljer i fallet. Däremot har något annat som Thomas Bodström, numera är ordförande i riksdagens justitieutstkott, säger till Nerikes Allehanda nedan, i högsta grad bäring också på ”fallet Thanh” (läs under Vietnameserna i högerspalten), som utan egen förskyllan inte kunnat utvisas och som nu har varit här i 5 år och 4 månader:

Om han har vistats i Sverige under en lång tid utan sin egen förskyllan ska det ha betydelse för hans rätt att få uppehållstillstånd här.

© Denna blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: