• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Att välja sin förebild”

För snart 13 år sedan skulle familjen tvingas lämna Sverige trots att de då bott tio år i landet och rotat sig här. Efter en uppslitande tid med många bakslag och mycket lidande och sorg fick familjen uppehållstillstånd och har sedan dess, liksom under de tio åren tidigare, varit en tillgång för Sverige på många sätt. Föräldrarna har alltid arbetat och även gjort mycket för andra människor; de tre döttrarna har varit mycket duktiga i skolan. Chrisen, den äldsta av de tre systrarna, studerar till läkare utomlands. Hon är också en begåvad skribent som bland annat skrivit ett kapitel i min bok om familjens historia (hon var då 14 år gammal), och som också skrivit ett kapitel i boken om Astrid Lindgren, om vad Astrid har betytt för henne (Chrisen). Evangalin som går på gymnasiet och Bernadeen som går i högstadiet och är också fantastiska flickor, vackra, begåvade och sportiga.

sin blogg har nu Evangalin, med verklig känsla och på ett levande sätt, skrivit om sin förebild, storasyster Chrisen, 22 år gammal. Här är ett litet stycke ur den fina texten:

”Chrisen är 22 år och studerar utomlands. Hon har rest och träffat många olika människor. Hon klarar sig alltid på egen hand. Det är viktigt att sådana som hon finns, speciellt när man växer upp med två kulturer. Detta har hon lyckas balansera. Idag är alla familjemedlemmer väldigt förtjusta i hennes pojkvän. Vuxna har inte alltid rätt och man kan alltid välja sina förebilder i livet. Jag har valt min, min storasyster, som har banat väg för mig, lärt mig att balansera två olika kulturer, stå för det jag gör, mina åsikter och samtidigt att ha respekt för människor runt omkring mig.”

Jag har följt Chrisens kamp för sin kärlek och beudrat hennes modiga sätt att stå emot hela släkten som på alla sätt visat sitt missnöje med hennes egna, fria val. Jag har varit hennes förtrogna och slagits av hennes starkt utvecklade integritet och rakhet och av hur hon har övervunnit alla de stora hinder som släktingar satt upp med hänvisning till kultur och traditioner i ett land som hon aldrig levt i. Bara för att hon vid vuxen ålder träffat och förälskat sig i en ung man som hon valt helt själv.

Evangalin har valt en alldeles utmärkt förebild!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: