• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om mutor på svenska ambassaden i Hanoi (och andra svenska ambassader)

Bananmonarkins emblem (tidigare tre kronor)

What else is new? Det är ingen nyhet för många av oss med lite utlandskontakter att lokalanställda tjänstemän – och med stor sannolikhet och i vissa fall med säkerhet också utsända svenskar – tar emot mutor från människor som vill söka asyl i Sverige. De enda som inte verkar veta det är den svenska regeringen – den slutsatsen kan man dra eftersom ingenting gjorts under åratal för att stoppa allt skumraskeri på diverse ambassader i flyktingtäta länder. Eller också tävlar man i den svenska tävlingsgrenen ”duktigast i strutsbeteende” och har gett sig den på att vinna.

Nu rapporteras om att en tjänsteman på ambassaden i Hanoi i Vietnam misstänks ha tagit emot mutor för att hjälpa vietnameser att få uppehållstillstånd i Sverige. Det framkommer i polisens förundersökning kring de drygt 30 personer som just nu står inför rätta i Halmstad misstänkta för människosmuggling. Fallet rör enligt åklagaren barn som förts från Vietnam till Sverige och i några fall sedan övergetts. OBS! Migrationsverket kommer bland de allra främsta i tävlingsgrenen ”vi struntar i det; det går så länge som det går” – ett område man varit mycket framstående på genom att låta bli att DNA-testa asylsökande barn som påståtts vara barn till de personer de kommit hit med.

Men nog har väl regeringen känt till detta med mutorna på ambassaden i Hanoi? Eller har den verkligen varit ovetande? Och hur är det med de andra svenska ambassaderna i länder från vilka massor av människor söker sig till Sverige? Tror regeringen att ingen där heller tar mutor och fifflar och förfalskar där heller? Varför gör man ingenting förrän bloggare och andra medier slår larm? Om ens då. Hå hå ja ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: