• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Han avfärdar inte bara mig, han avfärdar också sina anställda

Läs först min artikel med rubriken Migrationsverkets Irak-projekt dödsdömt (7 februari).

Läs sedan Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliassons svar på min artikel. Rubriken är ”Du har fel, Merit Wager!” (11 februari 2008)

Läs därefter inlägget med rubriken ”Jag kan inte se orättvisan i att vi kortar väntetiden för alla, även om någras väntetid kortas mer än andras” (12 februari) som är min slutreplik i debatten. Eller rättare sagt en anställds vid MIG, som på grund av det klimat som råder på verket säger att man inte öppet kan framföra sådana åsikter som personen ifråga framför.

Eftersom den inscannade texten är lite svårläst, skriver jag för tydlighetens skull in den här:
Förståeligt nog försvarar migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson (SIDAN 4 11 februari) sitt Irak-projekt där man på två veckor ska utreda, kontrollera och bevilja uppehållstillstånd åt personer som säger sig komma från Irak.

Han avslutar sitt inlägg med att det jag säger knappt förtjänar ett svar. Om jag inte förtjänar svar på det jag säger så kanske ändå hans anställda gör det. Så här skriver en av beslutsfattarna på Migrationsverket i ett mejl till mig . Av nedan sorgliga skäl vill personen vara anonym (men givetvis vet jag vem det är):

”Ditt senaste inlägg om Migrationsverkets så kallade Irak-projekt i Flen är det hittills bästa jag läst av dig. Stora delar av personalen har haft samma negativa reaktion gentemot projektet som du redovisat i inlägget i Expressen. Våra egna protester har emellertid klingat ohörda. Ledningen har helt enkelt slagit dövörat till.

Om man som anställd på Migrationsverket har synpunkter på vad ledningen bestämmer sig för, manövreras man snabbt ut i kylan.

Det är därför många med mig som hoppas att dina synpunkter kring Irak-projektet i Flen kan förmå Migrationsverkets ledning inse faktum, att alla asylsökande ska få en likvärdig och kvalitativ utredning.”

Att det är lågt i tak och att verket gör egna tolkningar av åsikts- och yttrandefrihet kan man förresten få ytterligare ett bevis på i inlägget nedan, med rubriken Migrationsverket idkar åsiktskontroll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: