• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Kommentar från Birgitta Elfström, själv avstängd från sitt arbete på Migrationsverket på tvivelaktiga grunder

Med anledning av inlägget om hur Lennart Eriksson på Migrationsverket omplacerats etc, lämnar Birgitta Elfström, jurist och f.d. beslutsfattare på Migrationsverket som har haft Lennart Eriksson som chef, följande kommentar:

”Jag anser att enhetschefen Eugene Palmer agerar på ett rättsvidrigt sätt. Han hyllar i stället den chef som skriker till en anställd ”Fy faan, fy faan! Du är sjuk i huvudet, du är inte klok, du är socialt inkompetent”.

Själv blev jag avstängd en kortare tid från jobbet som beslutsfattare på Migrationsverket i februari 2003 efter att jag genomfört en privat resa till Irak och där mött Tariq Aziz för att höra hur Irak förberedde sig för att skydda de irakiska barnen om det skulle bli en USA-invasion.

Mina möten med Hassan Nasrallah, ex-president Amin Gemayel, drusledaren Walid Jumblatt, den maronitiske biskopen Sfer, orientaliska präster, företrädare för Hamas, PFLP, PFLP-GC, DFLP, kommunistiska partier, högerextremister, israeliska domare, palestinska och israeliska advokater m.fl. har under mina år på Migrationsverket väckt rädsla, oro och undran.

Men jag är glad för alla de möten som jag lyckades genomföra för de bidrog till att jag kunde fatta snabbare och mera rättssäkra beslut.

Birgitta Elfström”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: