• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Man har inte rätt att ta andras bilder!

På förekommen anledning: man har inte rätt att ta fotografier från andras bloggar och hemsidor utan tillstånd. Bilderna är upplagda i ett visst sammanhang och det är inte säkert att upphovsmannen, alltså den som innehar bildrättigheterna, vill att hans/hennes bilder ska publiceras i andra sammanhang. Vill man publicera dem måste man be om tillstånd för att göra det. Och får man inte tillstånd kan man inte bara "sno" bilder från andras boggar utan man får helt enkelt länka till inlägget där de är publicerade.

Detta kände inte heller jag till när jag började blogga för snart tre år sedan, men jag blev smärtsamt uppmärksammad på det och ber numera själv om tillstånd om jag vill använda bilder tagna av andra än mig själv eller sådana som är tillåtna att använda (bl.a. på riksdagens, regeringens, myndigheters m.fl. sajter).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: