• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ska det vara så svårt att få det rätt?

Dan Eliasson i Expr 11.2 2008Det är inte första gången som Migrationsverkets generaldirektör slirar på sanningen. Han har gjort det när det gäller vietnamesen Thanh (läs under kategorirubriken Vietnameserna i högerspalten) när han påstod en sak för oss i Medborgarnas flyktingombudsmans kommitté den 17 oktober och den 31 oktober gick och gjorde något annat som stod i total kontrast med vad han sagt. Som sagt: läs den fullständigt bisarra historien om vietnameserna, där finns också detaljerna kring detta sanningsslirande.

Nu skriver Dan Eliasson på Migrationsverkets sajt, under "Verket i debatten", något annat än han skrev på Expressen debattsida häromdagen. Därmed ger han fel information till dem som går in där och läser vad han säger sig ha skrivit i sin replik till mig. Både början och slutet är annorlunda på Migrationsverkets sajt än det var i tidningen. På sajten står i början att "Merit Wager har missuppfattat sakernas tillstånd". Det står inte i tidningen. I tidningen står inte heller det lite tuffare "har mage att påstå" i slutet av artikeln.

Ska det vara så svårt att få det rätt? Skillnaden mellan vad som står i den publicerade texten som finns här ovan kan lätt jämföras med den som generaldirektören lagt ut på nätet. Som sagt: no big deal, kanske. Några få ord, bara. Inget att tjafsa om. Men ändå. Rätt ska väl vara rätt. Han vill kanske bara låtsas att han varit lite tuffare än han var. Men den som slirar på sanningen lite här och där – t.o.m. i sådana här sammanhang – blir svår att lita på.

Läs min debattartikel här och min – eller rättare sagt: en miggas – slutreplik här. Sanningsenligt, inga små eller stora ändringar utan exakt de texter som publicerades. Och naturligtvis finns inte dessa artiklar utlagda på Migrationsverkets sajt, där står bara: "Migrationsverket bemöter ett inlägg infört i Expressen den 7 februari." Därmed vet inte de som går in där och läser vad det är som generaldirektören replikerar på och inte heller hur slutrepliken lyder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: