• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Beklagligt att Lars-Åke Pettersson avgår

Kriminalvården logoGenom åren som ombud för och rådgivare till asylsökande har jag ett antal gånger kommit i kontaklt med Lars-Åke Pettersson, chef för Kronobergshäktet i Stockholm. I en oerhört tuff och hård miljö och med många svåra frågor att hantera har han ändå lyckats bibehålla en medmänsklighet och ett öppet sinne, och han har alltid lyssnat och ibland också agerat på olika sätt när man påpekat orimligheter m.m.

Efter 19 år avgår Lars-Åke Pettersson alltså som chef för häktet. Han gör det, enligt Dagens Nyheter, i protest mot att kriminalvården inför hårdare regler för de häktade. Han skriver i ett brev till häktespersonalen och till Kriminalvårdens generaldirektör Lars Nylén att den nya organisation som ska införas kommer att försämra vården och utarma vårdarrollen. Bland annat är han kritisk till att den nya transportorganisation ska föra intagna från häktet till domstolarna och de nya reglerna om vilka telefonnummer en häktad får ringa.

Lars-Åke Pettersson poängterar i sin avskedsansökan att "vi aldrig får bortse ifrån att alla häktade är oskyldiga tills domstol beslutat annat" och skriver att det känns "oerhört tungt och ledsamt att sluta på det här viset."

Kriminalvårdens generaldirektör Lars Nylén säger till Dagens Nyheter att Pettersson är kvar i det gamla. Jaha. Men det är väl inget självändamål att införa något nytt! Jag beklagar att Lars-Åke Pettersson avgår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: