• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Dags för självrannsakan på Migrationsverket?

MIG logoNär jag för några år sedan anmälde att en av de anställda vid en av Migrationsverkets förvarsenheter hade kommit in nattetid (på sin fritid) och hållit egna ”förhör” (=trakassera sovande människor) med asylsökande som var inlåsta där, då hände inte mycket.

 • När Migrationsverket fick kännedom om den anställde vid verket som lät en asylsökande kvinna och hennes lille son flytta hem till hans bostad, försåg henne med knark och lät henne – utan körkort – köra hans bil som hon bl.a. hamnade i diket med, hände inte mycket.
 • När jag vidarebefordrade (eftersom personalen inte vågade tala med sina chefer men berättade för mig) misstankar om att rekvisitioner som anställda själva fick godkänna upp till 6.000 kronor och som var avsedda för att anskaffa husgeråd, möbler etc till förläggningens lägenheter där de asylsökande bodde, användes till prylar till de anställdas hem (och deras barns), då hände inte mycket.
 • När anställda slog larm om beslutsfattaren på verket som brukade ha sin flickvän sittande i sitt knä på arbetsrummet med datorn öppen med sekretessbelagda uppgifter på skärmen, då hände inget. Annat än att han blev ombedd (!) att inte ha henne på sitt arbetsrum, sittande i sitt knä.

Det finns hur många exempel som helst. Detta är bara ett axplock.

Däremot har en ny verksamhetschef, Eugéne Palmér, tyckt att det är av vikt att omplacera en enhetschef, Lennart Eriksson, för att han på sin privata hemsida och blogg bland annat uttalar sitt stöd för staten Israel! Snacka om att sila mikroskopiska mygg och svälja gigantiska kameler… Jag känner inte Lennart Eriksson Jag har aldrig träffat honom och aldrig pratat med honom. Utan att ta ställning för eller emot Lennart Erikssons åsikter på något sätt så anser jag att hans privata åsikter, som han enligt uppgift från nära medarbetare inte låtit påverka sitt arbete, inte på långa vägar ter sig ens en bråkdel så allvarliga som de fall jag berättar om i första stycket. Åsikter skadar inte sovande, inlåsta asylsökande. Åsikter stjäl inte skattepengar som ett eventuellt missbruk av rekvisitioner på upp till 6.000 kronor gör. Åsikter gör inte att man på olika sätt (bland annat sexuellt) utnyttjar asylsökande eller att man ”tar hem” asylsökande till sin bostad. Åsikter är också en helt annan sak än att sitta med en flickvän i knät och datorn påslagen med sekretessbelagda uppgifter synliga för utomstående. Åsikter skadar sällan så länge de inte påverkar ens arbete.

Kanske borde folk på ledande positioner på Migrationsverket rannsaka sig själva lite innan de rackar ner på andra. Kanske borde de börja angripa större problem än Lennart Erikssons pro-israeliska inställning och åsikter eller hitta på märkliga projket som enbart berör en viss folkgrupp bland de asylsökande och mycket annat. Palmér, som om sig själv uttalat att: ”Några kanske till och med går så långt att de kallar mig för en inspirerande ledare”, borde kanske ha levt upp till det när han presenterade sig för en större grupp anställda. Det finns de som har berättat att han inte visade något som helst intresse för dem utan i stället i nästan 50 minuter av den timme han avsatt för sitt möte med dem enbart talade om sig själv, alla de fina jobb han hade haft och om sin egen förträfflighet.

Dessutom borde ledningen på Migrationsverkets ledning kanske fundera över hur det kommer sig att anställda har så obefintligt förtroende för den att de hellre vänder sig till utomstående med sin oro, sin frustration, sin förtvivlan och sin ilska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: