• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Information från Birgitta Elfström till f.d. kolleger på Migrationsverket

Denna begäran har Birgitta Elfström skickat till Migrationsverket. Ingen reaktion. Inget svar och texten har inte lagts ut på det interna intranät som finns för verkets personal. Hon har gett sitt tillstånd till att texten läggs ut här så att den åtminstone kommer ut någonstans, när nu Migrationsverket inte publicerar den. Den har också allmänintresse eftersom fallet med den omplacerade Lennart Eriksson är så omskrivet både i svensk och utländsk media och på massor av bloggar.

Till Migrationsverkets ledning
Ang Lennart Eriksson.

Med förvåning tar jag del av vad som nu skrivs i svensk och utländsk press om Migrationsverkets agerande då det gäller Lennart Eriksson.

Jag började min anställning på Migrationsverket 1991 och den 31 augusti 2007 gick jag i pension. Under alla dessa år har jag arbetat mycket nära Lennart Eriksson. Mina arbetsuppgifter på Migrationsverket har nästan uteslutande varit att arbeta med asylärenden från Mellanöstern och i synnerhet med ärenden som gällt dem som uppgivit att de är statslösa palestinier. Aldrig under mina år på verket har jag haft anledning att fundera över vilken politisk åsikt Lennart Eriksson har vad gäller Mellanösternkonflikten. Jag har föredragit många ärenden för honom och också diskuterat otaliga ärenden med honom. Vi har aldrig kommit in på några politiska diskussioner som inte varit relevanta för beslutsfattandet.

Under långa perioder var Lennart Eriksson den enda beslutsfattaren som jag hade förtroende för då det gäller Mellanösternärenden. Det är med bestörtning som jag nu tar del av att Lennart Eriksson inte längre får arbeta som chef på grund av sina åsikter kring frågor som rör Mellanöstern. Det är synnerligen märkligt att Migrationsverkets ledning hänvisar till hans hemsida som han redigerade för cirka tre år sedan eller mer, då han tog bort informationen om att han arbetade på Migrationsverket och länken till verket.

Lennart Eriksson har aldrig – såvitt jag känner till – framhävt eller använt sig av sina politiska åsikter i arbetet med asylärenden och inte heller i sin chefsställning.

Jag vill att verket publicerar mitt brev på Intranätet, särskilt som även jag figurerar i pressen då det gäller Lennart Erikssons fall.

Birgitta Elfström

Läs mer om det uppmärksammade fallet med omplaceringen av Lennart Eriksson nedan samt under kategorirubriken Asyl&Migration i högerspalten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: