• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Stopp för massboende i lägenheter i Södertälje

Det har länge – i åratal – varit ett stort problem att aylsökande fritt fått välja bosättningsort när de fått uppehållstillstånd. I såväl Göteborg som Malmö och Södertälje har kommunalråden högljutt framfört att det innebär enorma problem för deras kommuner att tampas med. Men varken den förra regeringen eller den nuvarande regeringen har velat inse att det inte går att ha det så. Dessa kommuner har tvingats ta emot alldeles för många människor på kort tid och resurser som skolor, bostäder, sjukvård etc har helt enkelt inte räckt till. Människor har hamnat i limbo och kommer aldrig in i det samhälle där vi andra finns.

Det är mycket svårt att förstå varför inte en enkel regel om att man som nykommen till Sverige placeras på orter där det finns bostäder och chans till jobb har införts. Principen om fri rörlighet och att man ska få bosätta sig var man vill är givetvis viktig och ska i huvudsak gälla. Men den kan ju bara gälla för den som kan försörja sig själv och betala för en egen bostad. Det är därför helt rimligt att samhället i stället för att i evighet pytsa ut bidrag till människor som klumpar ihop sig i lägenheter i osund trångboddhet, ställer samma krav på dem som de som gäller för alla andra i detta land: "Du kan välja att flytta vart du vill när du är självförsörjande och kan skaffa dig din egen bostad utan hjälp av samhället."

image2218Eftersom ingen lyssnat på de hårdast dabbade kommunerna så har nu en av dem, Södertälje, tagit ett eget initiativ för att stoppa massinvandringen och masstrångboddheten i staden. Där inför man i mars 2008 maxgränser för antal boende i lägenheter som ägs av Telge Bostäder och Hovsjöbolaget enligt följande:
Ett rum: max tre personer
Två rum: max fyra personer
Tre rum: max sex personer

Det räcker givetvis inte alls att några bostadsbolag inför reglerat boende, även om det är bra att något görs. Det är regering och riksdag som måste se till att de som inte kan försörja sig ochsina familjer anvisas boende på orter där det finns möjlighet att få jobb och bostad. Det är orimligt att sätta den fria rörligheten så högt att den skadar många fler än den gagnar. På samma sätt som regeringen nu kommer att införa försörjningskrav för anhöriginvadrare bör den införa liknande krav på f.d. asylsökande om egen försörjning för att man ska kunna flytta fritt inom landet. Det finns inget orimligt i ett sådant krav, särskilt som det ju redan gäller för den övriga befolkningen.

Läs artikeln Familjen Dekson passerar maxgräns i Länstidningen (Södertälje) om hur det kan se ut fär människor som träger ihop sig på en mycket liten yta. Och läs artikeln Nya boregler ska stoppa flyktingströmmen i samma tidning – och läs också kommentarerna till artikeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: