• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Göteborgs stad vill att HD prövar fall med fullt påklädda kvinnor i simhall

SR ny logoFöljande rapporteras av Ekot, Sveriges Radio:
Göteborgs stad går till Högsta domstolen för att slippa betala skadestånd till två muslimska kvinnor som avvisades från Kärra simhall på grund av sin klädsel.

Göteborgs stad stämdes av diskrimineringsombudsmannen (DO) och hovrätten dömde Göteborgs stad att betala 20.000 kronor i skadestånd till var och en av kvinnorna. Hovrätten kom fram till att det var diskriminering när badvakter begärde att kvinnorna skulle byta om eller lämna simhallen. Kvinnorna var i simhallen som sällskap åt sina barn och bar bland annat långärmad tröja och huvudduk.

Staden begär nu prövningstillstånd hos Högsta domstolen.

Min kommentar: Utmärkt att Göteborgs stad går vidare med detta. Självklart ska inte ett så ohygieniskt beteende som att bada i allmänna simhallar med kläderna på tillåtas. Det har inget alls med det numera så populära begreppet "diskriminering" att göra utan är vad som gäller och har gällt i decennier – av hygieniska skäl – i simhallar. Alltså man badar inte i sina kläder utan i för ändamålet lämpliga baddräkter som endast används just för bad.

Det ska givetvis inte gå att tillskansa sig skadestånd för att man inte följer de regler som av hygieniska skäl gäller för alla!

Den 25 februari tog också Thomas Nordegren upp frågan om otyget att bada i en massa tyg i sitt program i Sveriges Radio . Han var rejält irriterad, han sa att han rentav var chockad, över hur det ser ut på allmänna bad i Sverige idag. Lyssna här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: