• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Friheten krymper i Demokratiska BananMonarkin Sverige

bananerFriheten krymper allt mer i DBMS – Demokratiska BananMonarkin Sverige.Yttrandefriheten är absolut inte vad den har varit och borde vara enligt grundlagen, den kringgärdas numera av en massa uttalade men även outtalade undantag från reglerna. Det kan bland annat pastor Åke Green säkert berätta om, han som nästan korsfästes för att han hade sagt något om homosexuella i en predikan. Åsiktsfriheten är inte heller vad den har varit, vissa åsikter är s.a.s. godkända (av staten, politiker, media) andra får inte uttryckas för att… ja, jag vet inte riktigt varför. För att någon kan bli ”kränkt”, detta sjuka (kranka) begrepp som så till den grad anammats av svenskarna att minsta lilla ord eller mening som uttalas kan vändas emot en och användas i en skadeståndsprocess via DO eller i domstol.

För exempel och för att se hur allt hänger ihop kan man t.ex. läsa Maciej Zarembas artikelserie om hur det går till på Lärarhögskolan. Där tycks det vara så lågt i tak för lärarna att de går dubbelvikta. Artiklarna finns här. Man kan också läsa Nuri Kinos artikel med rubriken Hotell- och restaurangfacket ägnar sig åt utpressning som visar hur stor och orimlig makt fackkolosserna har och hur totalt utan frihet att välja att vara med i deras förening eller inte mäniskorna är. Ordföranden i Hotell- och Restauranganställdas förbund (HRF) Ella Niias har skrivit en skrämmande pampreplik: Fel om facket, Nuri Kino. Nuri Kinos slutreplik med rubriken Desperat, Ella Niia avslutas så här:

Niia påstår vidare att alla som inte har kollektivavtal ”garanterat dumpar löner och utnyttjar anställda”. Hon pekar ut en hel grupp som skurkar. Det är väl magstarkt, dock inte förvånande när det kommer från en fackpamp. För en så grov anklagelse bör Niia be alla hårt arbetande, lågt avlönade småföretagare som valt bort facket om ursäkt. Facket ska börja ”kollektivavtalsmärka” restauranger. Jag hoppas att de som inte har sådana avtal sätter upp egna dekaler i sina fönster med informationen: ”Inga kollektivavtal men god mat och schysta villkor. Välkomna!”

Vidare kan man ta del av mina och andras skriverier kring Migrationsverkets åsiktskontroll som bland annat drabbat Lennart Eriksson, tidigare enhetschef på verket numera omplacerad av en kamelsväljande verksamhetschef. Här är länkar till några texter på min blogg och i Svenska Dagbladet. Vad andra har skrivit kan letas efter på nätet.

”Sweden accused of persecuting civil servant for pro-Israel views”
20 februari
Information från Birgitta Elfström till f.d. kolleger på Migrationsverket
22 februari.
Åsiktskontroll på Migrationsverket
kolumn i Svenska Dagbladet den 25 februari

Tankefriheten har ingen ännu lyckats rå på, men det dröjer väl inte länge innan vi får små datachip inopererade innanför pannbenen så att även våra tankar kan kontrolleras. Och ve den som då tänker otillåtna tankar i kontrollstaten Sverige – det blir dryga böter för sådant. Ett nytt område, förresten, där staten kan krama pengar ur det arbetande folket…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: