• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Diskrimineringsombudsmannen som ska utreda kränkningar kränker själv

image2223DO har klantat sig i ett fall där några unga män med filmade bevis visade att de inte släpptes in på restauranger i Stockholm för att de var utlänningar. På DO var man så långsamma och ineffektiva att fallen hann preskriberas utan att något hände. Läs bland annat här.

Regeringen borde snabbt slå ihop alla de där myndigheterna som slutar på "O" (DO, HomO, JämO – finns det fler?) till en enda myndighet med en inte alltför stor personalstyrka men med personal som agerar snabbt och effektivt. Det är inte första gången jag har undrat över vad DO egentligen sysslar med, det är många som berättat om onödig byråkrati och att anmälningar om diskriminering och kränkningar tar oerhört lång tid att hantera.

Om vi överhuvudtaget ska ha en myndighet som ska hantera diskrimineringsfrågor – frågorna borde kanske i stället kunna hanteras direkt i domstol så man slapp gå omvägen via DO, JämO och HomO – så måste den vara slimmad och effektiv som bara den. Och trovärdig. Den ska direkt avvisa ogrundade och idiotiska anmälningar som bara tar upp samhällsresurser i onödan och den ska agera omgående och kraftfullt när det gäller välgrundade anmälningar där människor verkligen lidit skada och inte bara fått höra att de (självklart) inte får bada med kläderna på eller att de inte kan bli lärare i svenska om de inte behärskar språket.

Ta krafttag på det här träskmarkiga området, regeringen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: