• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga om Irak-projektet i Flen

Det kom ett mejl från en ”ny” migga idag. Med vederbörandes tillstånd publicerar jag det:

När du skriver om projektet i Flen och att det är misslyckat så kan jag inte ännu hålla med dig. Du skriver: ”Medan miggornas egna upplevelser är de motsatta”. Min fråga är ju då om du pratat med någon på AIHIAS? Jag jobbar på projektet och känner väl inte att det är misslyckat på annat sätt än att det är 1 år försenat, men bättre sent än aldrig + att vi ju faktiskt avlastar övriga enheter. Sedan att ledningen beskriver projektet som ”lyckosamt” är ju också en gåta, kan man verkligen mäta resultat efter knappt två månader?

Vänta och se, snart byter vi säkert inriktning på projektet. I början skulle vi ju producera tillstånd, men redan innan vi kom igång med det så ändrades praxis så nu efter 1,5 månad så har vi NOLL tillstånd…

Kommentar: Man har alltså producerat noll tillstånd på 1,5 månader, som det anges i mejlet. Men det var ju meningen att man från början av november 2007 och ett år framåt skulle snabbprocessa och i de flesta fall bevilja uppehållstillstånd åt 5.000 irakier med ”solklara” historier och säkerställda identiteter. När jag påpekade för generaldirektören att jag inte för ett enda ögonblick kunde tro att det skulle gå, tyckte han att jag var väl pessimistisk och kanske ”borde ge projektet en chans” innan jag dömde ut det. Men varför det, när jag inte trodde på det, när jag lätt kunde räkna ut att det inte skulle fungera?

Projektet försenades med ca tre månader och satte i gång i början av februari i år. Inte ett enda solklart tillstånd har alltså, enligt min sagesman som jobbar med dessa ärenden, beviljats under den tiden. Hå hå ja ja. Om man räknar ut hur många som skulle processas varje vecka enligt Migrationsverkets ledning så var det närmare 100. Alltså i princip ca 100 positiva svar (vilket ju var meningen eftersom endast de säkra ärendena skulle skickas till Flen) varje vecka! Hittills, på fem veckor, är alltså resultatet enligt uppgift 0. Noll. Zero. Kan man kalla ett sådant projekt ”lyckosamt” eller finns det något annat ord eller begrepp som passar bättre?

Här är några av mina tidigare artiklar och bloggningar om Migrationsverkets projekt i Flen:

Migrationsverkets Irak-projekt dödsdömt min debattartikel i Expressen den 7 februari
”Du har fel, Merit Wager!”
Migrationsverkets generaldirektörs replik på min debattartikel, 11 februari
Han avfärdar inte bara mig, han avfärdar också sina anställda Min slutreplik med anledning i Expressen, 16 februari
Vitt skilda synsätt inom Migrationsverket (10 mars)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: