• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Förre EU-ombudsmannen Jacob Söderman om utrikesministerns sex-sms

Finlands flagga"Ilkka Kanerva handlade olämpligt och barnsligt". Det tycker Jacob Söderman,tidigare justitieombudsman både i Finland och i EU, i en artikel Hufvudstadsbladet.

Oppositionen säger att den säkert snart kommer att agera på något sätt och att folk är förbannade på att en person i Kanervas ställning uppför sig så här, framför allt att han sitter och skickar olämpliga sms på arbetstid. På frågan vad Jacob Söderman tycker svarar han:

"Att det viktigaste är att Kanerva slutar med de här dumheterna."

Nu har också en konstnär, Maija Tuurna, trätt fram och berättat om hur Kanerva uppvaktade henne tämligen ihärdigt för tio år sedan. Hon berättar bland annat:

"Han ville träffa mig och utlovade att riksdagen kunde köpa av mina verk och hänga upp på väggarna. Frestelsen att kunna sälja dukar till riksdagshuset blev så stor att jag gick med på ett möte. Kanerva fortsatte att utlova stora affärer, han berömde min skönhet och bad mig gå ut med honom på Konstens natt eller ställa upp som sällskap då han körde bil."

Men utrikesministern, som på den tiden (kring 1998) var riksdagsledamot, kommenterar Maija Tuurnas berättelse med att han "inte ens med bästa vilja kan minnas hela konstnären".

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: