• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Nytt fall av uppmärksammat tvångsomhändertagande av barn

Tre bananer (Bananmonarkins symbol)Kan det vara sant? Kan det gå till så i DBMS (Demokratiska bananMonarkin Sverige) att man tar ett spädbarn från sina föräldrar främst för att modern har epilepsi??? Ja visst! Det är fullt möjligt och det sker på "de goda tjänstemännens" rekommendation och enligt beslut av dem som en viss andel av resp kommuns invånare röstat på i kommunalval, de som styr och har hela herravälde över invånarna i sin kommun.

"För barnets bästa" slets just den nu aktuella den lilla babyn i Värnamo irån sina föräldrar när dessa bad om hjälp. Det ter sig som riktiga gamla hederliga forna Sovjet- och DDR-takter! Akta er nu, alla epileptiska föräldrar i DBMS, socialmänniskorna är ute efter era barn också! För ska det vara rättvist och icke-diskriminerande så ska väl alla barn till alla epileptiker snarast ryckas ifrån föräldrarna och sättas i andra familjer där Gud vet vad väntar som väntar dem, men där det enligt de som tagit sig rätten att bestämma över era och era barns liv anser att det är för era barns bästa. Läs de skakande berättelserna om några andra tvångsomhändertaganden under kategorirubriken Tvångsomhändertagande av barn i högerspalten. Läs och lyssna också bland annat här, här, här och här.

"Att ta ett litet barn ifrån sin mamma och pappa mot deras vilja är bland det mest brutala ett demokratiskt samhälle kan göra mot sna medborgare",
skriver Lars Lindström i Expressen.

Just det! Även om jag själv hellre talar om "ett civiliserat samhälle". Också DDR hade ju ordet "demokratiska" i sitt namn…

Här finns fotografier på en del av politikerna i Värnamo kommuns Medborgarnämnd som tog den lilla pojken från hans föräldrar i stället för att göra allt de kunde för att efterkomma föräldrarnas bön om hjälp. Titta på dem! Har de själva barn och kanske också barnbarn? Har någon av dem som har barn – eller deras respektive make eller maka – epilepsi? Grav övervikt? Njurproblem? Hjärtsvikt? Cancer? Parkinson? Haft stroke? Förlamning? Har dessa politiker eller deras respektive makar haft någon av dessa eller några andra allvarliga sjukdomar (kanske depression?) medan de varit vårdnadshavare för sina barn? Anser de att det hade varit för deras barns bästa att barnen hade placerats hos främmande människor? Eller att deras barnbarn hade tagits från deras söner eller döttrar om någon av sönerna eller döttrarna hade en allvarlig sjukdom?

Finns det förresten regler för medborgarna i DBMS som anger när det är dags att lämna över sina barn? Var står de, i så fall? Det kan ju vara bra att veta vilka sjukdomar som gör att man inte kvalificerar sig som förälder i DBMS så att man kan välja bort barn. Och skulle man ändå försöka att i lönndom skaffa barn trots att man själv eller ens make/maka har epilepsi så får man stå sitt kast och veta att när Medborgarnämnderna får reda på det så har de rätt att klampa direkt in och ta barnet. Staten har inte varit tydlig på detta område. Man har, tvärtom, försökt invagga korkade människor att de kan få hjälp av kommunen om de ber om det. Och när föräldrar gör det så kan en Medborgarnämnd, i kraft av någon sorts märklig självpåtagen makt, strunta i löftet om hjälp och i stället ta deras barn. Och påstå att det är "för barnets bästa"!

image2242Följande personer, politiker i Medborgarnämnden samt kommuntjänstemän i Värnamo var enligt protokollet av den 19 december 2007 med vid sammanträdet där beslutet om tvångsomhändertagandet av baby Kim togs.

Beslutande:
Arnold Carlzon (kd), ordförande
Arne Ekegren (m)
Gerd Rydén, (m)
Maria Johansson (c)
Jan Wahlin (fp)
Vivi-Ann Roos (s)
Mats Lindblad (s)
Jonas Nilsson (s)
Anneli Johansson (s)

Övriga deltagande:
Anders Fransson, förvaltningschef
Lars Hummer, ektionschef
Ann Andreen, sektionschef
Pia Frisk, sekreterare

Förbehåll: Jag har inte läst utredningar och protokoll i fallet. Jag har fått mina uppgifter från olika medier. Om något som inte rapporterats i media kommer fram som visar att de här människorna i Värnamo har handlat korrekt kommer jag givetvis att redovisa det. Men med erfarenhet av andra tvångsomhändertaganden av barn kan jag mycket väl tro att det har gått till just så godtyckligt och grymt som det beskrivits i medierna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: