• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om kursen “Vita män och rasism”

Jag har blivit uppmärksammad på att jag har missförstått innehållet i kursen "Vita män om rasism" på Botkyrka folkhögskola, som jag skrivit om tidigare. Tyvärr ger texten en möjlighet till missförstånd, men jag ska åtminstone rätta till det jag kan genom att framföra vad jag fått berättat att kursen går ut på.

Kursen hålls av två vita, medelålders, medelklass män som genom kursen tillsammans med kursdeltagarna rannsaka sig själva och ta en titt på den s.k. vardagsrasismen. Ett lovvärt initiativ och inte något negativt som jag förstod det som.

Jag missförstod texten och är uppriktigt ledsen för det. Jag har aldrig tidigare gjort det, men nu tar jag bort den bloggning jag skrivit om saken. Detta för att jag så totalt missförstod syftet med kursen och absolut inte vill orsaka skolan något obehag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s