• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Staten blir allt mer av överförmyndare för folket

Nokia 8910iRegeringen vill ändra lagen och ge teleabonnenter rätt att välja en översta kreditgräns för sitt abonnemang och att spärra vissa telefonnummer. Det verkar vara nödvändigt eftersom föräldrar av idag inte klarar att få sina barn och ungdomar att förstå att kostnaderna för deras mer eller mindre okynnesringande på mobiltelefoner blir skyhöga, och att någon ska betala räkningarna. Och eftersom människor oavsett ålder inte tycks klara att hålla sig inom de ramar som deras ekonomi tillåter.

Det är trist att det har gått så långt att staten måste ingripa allt mer i sådant som borde vara vuxna, myndiga människors eget ansvar. Tydligen behövs det och då är det väl bra att man kan spärra telefoner och sätta en maxgräns på t.ex. 500 kronor i månaden som ens tonåringar eller man själv får ringa för. Men det är ändå trist att det i Sverige finns behov av att staten genom regering och riksdag i allt större utsträckning påtar sig rollen som överförmyndare för folket.

När nu staten allt mer blir allas mamma och pappa så får man hoppas att folket lyssnar på vad "mamma" konsumentminister Nyamko Sabuni säger, nämligen att hon hoppas att " konsumenter utnyttjar den här möjligheten att ta kontroll över sina telefonikostnader".

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: