• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Osponsrad, obetald, obunden, oberoende

Jag har blivit uppmärksammad på att det finns människor som tror sig kunna (och tar sig rätten att) definiera mig, klistra etiketter på mig och selektivt citera mig på sätt som passar dem och deras syften. Jag vill, efter att ha fått detta påpekat av några bloggläsare, informera alla mina läsare om att jag tar starkt avstånd från sådana personer och grupper som använder sig av mina åsikter för att legitimera sin egen invandrarfientlighet. Det sista jag skulle skriva under på är sådana personers och grupperingars åsikter om att Sverige ska vara så invandrarfritt som möjligt eller att Sverige inte ska ta emot adoptivbarn, flyktingar, asylsökande, gäststuderande och arbetskraftsinvandring från hela världen! Tvärtom, mina åsikter är de helt motsatta.

Till dem som inte känner till min bakgrund som ideellt ombud för asylsökande och mitt engagemang i asylfrågor sedan 1995, hänvisar jag till hemsidan för Medborgarnas flyktingombudsman (som ännu finns kvar här). Verksamheten upphörde den 19 november 2007, främst på grund av Migrationsverkets otydlighet och haveri på rättssäkerhetssidan, och hade då pågått i fem år. Jag har varit ombud och stöd åt hundratals asylsökande genom åren. Även idag är jag ombud för några asylsökande och rådgivare åt många som hör av sig, både asylsökande, "hjälpare" runt om i landet och media. Jag, som själv är invandrare, är positiv till invandring och anser att Sverige ska vara generöst i sitt mottagande av människor som flyr från väpnade konflikter, krig och förföljelse och på andra grunder så som de anges i utlänningslagen. Tydlighet och rättssäkerhet är viktigt främst för dem som kommer hit och söker en fristad men också för dem som redan bor här. Landets lagar ska följas och efterlevas av alla.

Och till dem som läser min blogg och spekulerar kring om jag på något sätt går någons ärenden, sponsras av någon, "styrs" av någon etc vill jag meddela att jag är tlll 100 % osponsrad, obetald, obunden och oberoende.

Finns det några annonser på den här bloggen? Har det någonsin funnits några annonser här? Svaret är "nej" på båda frågorna. Ingen betalar mig heller för att jag ska skriva om vissa ämnen eller på ett visst sätt. Det torde de som har följt bloggen ett tag ha sett med tanke på de vitt skilda ämnen och olika åsikter och synpunkter samt den oförutsägbara kritik av olika fenomen som jag levererar. Det har alltså aldrig funnits någon som har betalt mig eller försökt styra mitt skrivande på något sätt. Skulle jag gå med på något sådant så skulle det redovisas klart och tydligt här på bloggen.

Jag tillhör inget parti, jag tillhör inte ens någon förening. Jag har ingen som helst önskan att delta i partipolitiken i detta land och jag har inget intresse av att vara med i några föreningar. Jag är – och jag vill vara – det jag säger ovan och i rubriken: osponsrad, obetald, obunden och oberoende. Därför kommer jag att på denna blogg fortsätta att skriva exakt och endast sådant som jag själv vill skriva om; på mitt sätt, ur min synvinkel utan inblandning av utomstående. Den enda som beslutar om vad som ska stå här är jag, ingen annan.

Till sist: det finns faktiskt några få företag som jag skulle vara glad över att göra reklam för genom att tillåta annonser från dem här på min blogg och som jag skulle tacka ja till om de hörde av sig. De är Nokia, Finnair, Marimekko och ett antal andra framgångsrika finländska företag. Varför jag skulle kunna tänka mig att ha reklam för dessa företags produkter på min blogg? För att jag gillar dem och använder deras produkter själv (och har jobbat på Finnair i tio år…) och för att jag är stolt över lilla Finlands duktiga designers och företag. Men tills de hör av sig (!) bloggar jag vidare utan annonser och utan inblandning från någon. Och om de hör av sig så kommer inte heller de att kunna styra mitt skrivande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: