• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Regeringen annonserar: Ny diskrimineringsombudsman sökes

RegeringskanslietRegeringen söker nu en ny diskrimineringsombudsman! Vid vid årsskiftet inrättar regeringen den nya myndigheten Diskrimineringsombudsmannen (DO). De nuvarande myndigheterna Jämställdhetsombudsmannen, Ombudsmannen mot etnisk diskriminering, Handikappombudsmannen och Ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning (HomO) avvecklas.

En tjänst som generaldirektör i Regeringskansliet med uppdrag att inrätta Diskrimineringsombudsmannen annonseras nu ut. Generaldirektören kommer att förordnas som särskild utredare och anställs senare som chef för den nya myndigheten.

Det är helt rätt tänkt och mycket bra att tjänsten utannonseras, och lysande att alla de där O-myndigheterna slås ihop till en enda!

Måtte den nya diskrimineringsombudsmannen bli en klok, erfaren person som inte fastnar i småsaker och löjligheter utan hanterar sin uppgift på ett sätt som väcker respekt i samhället, inte irritation och frustration. Allt är inte "diskriminering" eller "kränkning" som sägs mellan människor i hastigt mod och incidenter som sker i vardagslivet där ingen har menat att diskriminera någon utan ord och meningar sagts av okunskap eller dumhet ska inte föras skadeståndsprocesser om. Diskriminering ska motverkas på alla plan – både när det riktar sig från "svennar" mot "blattar" och när det riktar sig från "blattar" mot "svennar". Fördomar ska belysas och tas död på och skillnader och olikheter som inte är fördomar ska diskuteras öppet och rakt. Det tror jag är enda sättet att – på sikt – få ett så bra samhälle som möjligt för så många som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: