• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Se till att 12-åringen drar upp byxorna!

Föräldrarna klarar inte av att få sin 12-årige son att dra upp brallorna i skolan! Han har dem så långt nerhasade att han i själva verket både går och sitter i kalsongerna. Det är ohygieniskt och inte särskilt trevligt och han får nu inte äta lunch i skolans matsal om han inte lyssnar till lärarna och efterlever de regler man har i skolan.

Lärarna, som redan har ett nog så tungt jobb, behöver förstås stöd av elevernas föräldrar. Men den här pojken har inte lärt sig ha respekt för vare sig föräldrarna eller för lärarna i skolan. Tråkigt nog rår föräldrarna inte på sin 12-åring. Pappan säger att han sagt åt sin son att dra upp byxorna, men utan resultat. Herre Gud, det är illa ställt när 12-åringar sätter dagordningen och föräldrar saknar förmåga att få sitt barn att förstå att det inte är hans vilja som är avgörande i alla lägen.

12-åringen själv säger: "Jag tycker det här är orättvist. Många jag känner på andra håll får klä sig så här. Jag tycker det är orättvist att just jag ska bli drabbad. Det är lite störigt."

Har det verkligen gått så långt i Sverige att 12-åringar regerar och kan ta sig rätten att bryta regler som finns för allas trevnad och trivsel? Skolan bör stå fast vid att trivsel- och andra regler som finns i skolan för allas skull också efterlevs av alla som befinner sig där. Om föräldrarna inte klarar att få pojken att dra upp sina byxor när han vistas i skolan så behöver de kanske samhällets stöd att hantera sitt barn. För klarar de inte av att få sin son att lyssna nu, och förstå att man måste följa vissa bestämmelser vare sig man vill eller inte, vad finns det då som hindrar honom från att bryta mot andra lagar i framtiden för att han tycker att "det är orättvist"?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: