• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland: Kvinnor hade hotat störa Tomasmässan i Mikaelskyrkan i Åbo

Ilkka KanervaIlkka Kanerva, Finlands utrikesminister, fortsätter att sätta känslor i svall. Inför Tomasmässan i Mikaelskyrkan i Åbo på påskafton, då han skulle ha läst en bibeltext samt burit korset, hade ett antal kvinnor hotat att komma till kyrkan för att störa mässan.

"Vi har fått anonyma samtal från kvinnor som inte accepterar att Ilkka Kanerva framträder vid Thomasmässan", berättade kyrkoherde Jouni Lehikoinen.

Utrikesministerns medverkan i kyrkan i Åbo på påskafton hade retat upp ett antal kvinnor så mycket att de hotat att komma till kyrkan och störa under hans framträdande. Läs min bloggning Utrikesminister Ilkka Kanerva ska bära ett kors på påskafton. De upprörda kvinnorna anser att kyrkan sanktionerar Kanervas beteende när den tillåter honom att medverka vid Tomasmässan.

Medlemmen i Tomasgemenskapens äldreråd, Kari Kouki, är mycket kritisk till hotsamtalen: "Att störa kyrkofriden är ett brott som medför ett strängt straff. Kyrkan är ingen cirkus".

Men både kyrkoherde Lehikoinen och äldrerådsmedlemmen Kouki hade sagt att de trots allt inte tänker ta så allvarligt på störningshoten. "Det är möjligt att några kvinnor skriker något i början av mässan men jag är säker på att deras skrik dränks av psalmsången", säger Kari Kouki.

Trots hoten deltog Kanerva i arrangemanget, rapporterar Iltalehti. Han avstod från att bära korset, men läste sin bibeltext under stort allvar. Stämningen i kyrkan var varm och andlig. Ingen störning förekom, utom att någon, efter Kanervas bibelläsning, lite väl högt ropade: "Amen!".

Källa:
image2249

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: