• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Inte bara “Stinas” fel

image2254Läs först de här två bloggningarna för bakgrund till det här inlägget:
Bort med cheferna för Kriminalvårdens Transporttjänst! 19 mars 2008
Generaldirektör Lars Nylén om missförhållanden inom Kriminalvårdens Transporttjänst 22 mars 2008

Från en bloggläsare kommer följande kommentar:
Jag såg Uppdrag granskning och jag tyckte inte om det jag såg. Jag tyckte att det var fruktansvärt att denna "Stina " som uppenbarligen har alkoholproblem hängdes ut. Arbetsgivaren har väl ett ansvar också? Alkoholism är en sjukdom och arbetsgivaren har också ett ansvar för rehabiliterig etc. Programmet var sliskigt i och med att bilden på den utvisade pojken från Kosovo visades titt som tätt och han hyllades nästan som en hjälte för att han påpekat att "Stina" var berusad. Det verkade nästan som det var "Stinas" fel att familjen inte fick stanna i Sverige. Men det var faktiskt inte "Stina" som beslutat om utvisningen till Kosovo. Jag vill inte försvara denna "Stina" på något sätt men programmet var onödigt mycket fokuserat på henne.

Helt rätt: andra än "Stina" bär också skuld för det som hänt! Visserligen har varje människa ett eget ansvar för vad den gör och hur den uppträder, så även "Stina", men har man så totalt tappat omdömet som hon har gjort så åligger det också både arbetskamrater och chefer att träda in och ta tag i det hela. Det har de dåliga cheferna på KVVs Transporttjänst inte i tillräcklig grad gjort (och tydligen inte kollegerna heller). Nu signalerar dock generaldirektören Lars Nylén (se bloggningen som jag länkar till ovan) att "Vad gäller chefsskap så händer det en hel del inom Transporttjänsten just nu". Jaha. Bra, men som vanligt: för sent, när skadan redan är skedd. Och alla andra klagomål på hanteringen av asylsökande som avvisas/utvisas – vad händer med dem? Det är tre år sedan vi framförde allvarlig kritik och sedan utredningar gjordes och nya instruktioner och regler – skrevs men vad ledde det till i den verkliga verkligheten? Varför skulle något bli annorlunda nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: