• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Programledaren Täppas Fogelberg i Ring P1 trakasseras

sr1Täppas Fogelberg berättar i radioprogrammet Medierna hur han har blivit illa behandlad på nätet. Förtalad och ljugen om. Det är helt förkastligt och urdålig stil att ljuga om och förtala en människa. Och att skicka avföring till honom – hur är folk funtade som gör sådant? Oavsett hur illa omtyckt en programledare än är så ska han inte behöva pådyvlas grovt kränkande påståenden och osanningar som går över alla gränser för vad som kan anses vara anständigt. Det är hemskt att det inte finns sätt att stoppa lögner och förtal och illvilliga och elaka skriverier om människor.

Täppas Fogelberg är en otrevlig och dålig programvärd i Ring P1. Arrogant och inte sällan rent elak eller oförskämd mot människor (det har jag skrivit om flera gånger tidigare här på bloggen). Avbryter tvärt coh avslutar ibland nöstan mitt i en inringandes mening med ett öätt överlägset ”hej, hej”. Ett nytt exempel på vad folk tycker om hans stil är en liten notis från insändarsidan i Expressen den 8 mars:

Ta bort Täppas från Ring P1! En äldre dam berättade om ångest och medicinering. ”Vet du om att man kan få orgasmstörningar av den?” sade han. Oförskämt. Bo

Det finns mängder med liknande och grövre, mer oförskämda och obehagliga exempel på hur Täppas Fogelberg trampar på människor som ringer till programmet. Sveriges Radio har ansvar för att deras programledare inte ständigt och jämt – minst en och ofta flera gånger i varje program – beter sig ohyfsat eller direkt förolämpar representanter för allmänheten som vill framföra synpunkter eller informera, debattera eller reagera. Jag instämmer i signaturen Bos och många andras krav på att man bör ta bort den här dåliga programvärden och förstår överhuvudtaget inte hur han har kunnat få fortsätta så länge.

Men oavsett hur det är med Täppas Fogelbergs sociala (in)kompetens, oavsett hur mycket han lider brist på vanligt folkvett och hyfs och oavsett hur oförskämd han är mot dem som ringer så ska han inte behöva läsa sådana osanningar och grova tillmälen på nätet, som han berättar om i Medierna. Absolut inte och under inga omständigheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: