• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Inkompetens i DBMS smular sönder förtroendet för rättsväsendet, för samhället

Symbol för DBMS – Demokratiska BananMonarkin Sverige

Jag har tidigare här på bloggen berättat om utländska brottslingar som ska utvisas ur landet sedan de dömts till kortare straff än svenskar som begått motsvarande brott. Jag har tidigare berättat om hur grova brottslingar (mordbrand, råa våldtäkter, inbrott etc) inte alls i alla fall utvisas utan släpps rakt ut på gatan igen. Alla inblandade rycker på axlarna och anser att det är ”någon annan” som ska se till att domarna efterlevs och brottslingarna skickas till sina hemländer. Medan brottslingarna bara försvinner i mängden och börjar svartjobba och kanske ägnar sig åt fortsatt kriminell verksamhet – och förmodligen skrattar gott åt den svenska s.k. rättvisan.

I Aftonbladet berättades den 23 mars om Farkhad Sharapov från Kazakstan som år 2003 mördat en landsman i Paris genom att hugga honom i halsen med en kniv. Han dömdes i Frankrike i sin frånvaro till 20 års fängelse. Men Farkhad var smart, han tog sig till menlösa Sverige där han nu har försörjts av svenska skattebetalare i fyra år. Han har nämligen som asylsökande bott i Migrationsverkets boende i Boden under alla dessa år och Migrationsverket har inte upptäckt efterlysningen förrän i januari i år när Farkhad fick avslag på sin asylansökan. Genom inkompetens och klanteri har alltså Sverige hyst och försörjt en mördare i fyra år. Men historien tar inte slut där, om nu någon möjligen trodde det.

Den 7 mars i år häktades Farkhad av tingrätten i Luleå i väntan på att franska myndigheter skulle hämta honom. För att få dem att hämta honom inom de stipulerade tio dagarna borde svenska myndigheter ha legat på dem som iglar. I stället släppte de alltså mannen rakt ut i samhället. En man som har mördat en annan man och som definitivt inte har rätt att vistas i Sverige. Ofattbart!.

Var är den här mannen nu? Varför utsätter svenska myndigheter allmänheten för en dömd mördare på det här sättet? Man kan med fog undra varför han inte sattes i Migrationsverkets förvar eller i förvar i häktet (som ju ofta görs när det anses finnas anledning till det) i avvaktan på hämtning till Frankrike? I utlänningslagen anges ju att om någon ska utvisas och det finns skäl att befara att han kommer att hålla sig undan så kan han hållas i förvar. Varför efterlevdes inte denna lag? Myndigheterna är ju annars rätt pigga på att låsa in asylsökande på förvaren även i strid mot just denna lag, d.v.s. människor som inte alls visat tecken på att hålla sig undan. En del av dessa och ytterligare ett antal frågor har ställts till de ansvariga och svaren kommer att redovisas på bloggen när  (om…) de inkommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: