• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsministern om arbetskraftsinvandring

image2257image2258Vid ett lunchseminarium på Timbro den 26 mars talade migrationsminister Tobias Billström engagerat om arbetskraftsinvandring och de förändringar på området som behövs och som kommer att införas. Presentatör av de två talarna var Timbros energiska chef Maria Rankka som fick ta över med någon dags varsel när förra vd:n Cecilia Stegö Chiló blev minister. Läs mer om Timbro här.

Men först fick publiken höra Anders Johnson berätta om invandrarnas betydelse för Sverige och dess utveckling under några sekler: om Bonnier och De Geer och många andra som på avgörande sätt  bidragit till det svenska näringslivets utveckling. Och om de intressanta bakgrunderna till välkända firmanamnoch varumärken som Bahco, Carnegie, Felix, Gleerups, Cloetta och Mazetti.

Migrationsministern tog vid där Anders Johnson slutade – från slutet av 60 talet och framåt. Det var då, för cirka 40 år sedan som det blev i princip totalstopp för just arbetskraftsinvandring till Sverige. Men främst höll sig ministern till nutid och framtid. Han talade om hur profetiorna om "social turism" från nya EU-länder kom på skam för några år sedan och hur viktigt det är att Sverige får till stånd en fri arbetskraftsinvandring om vi ska kunna klara våra framtida behov på alla möjliga olika plan. Och tämligen snart – om jag förstod det rätt redan i maj – ska ett förslag till ny lag på området presenteras, en lag som kan komma att träda i kraft från årsskiftet. Det är hög tid att Sverige får en sådan lag, den är både viktig och välkommen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: