• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2008
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland: Kanerva tänker inte avgå – men kan komma att tvingas att göra det

image2260Utrikesminister Ilkka Kanerva tänker inte avgå på grund av de sms han sänt till den erotiska dansösen Johanna Tukiainen. Innehållet i sina sms beskriver han som "inget han skulle föra på tal i en söndagsskola". Det rapporterar Vasabladet i en artikel den 28 mars,

Kanerva framförde sitt budskap med eftertryck. Enligt honom är det inte bara vad han råkar känna i dag utan om en mer principiell hållning. Han säger också att han fått stöd av medborgarna, att han inte "har för avsikt att avbryta loppet" och att det inte är något som tidningsrubriker kan avgöra.

I en artikel i Hufvudstadsbladet den 28 mars äger professor Göran Djupsund att: "Ilkka Kanerva får gå oberoende av vad hans sms innehåller". Göran Djupsund, som är professor i statskunskap vid Åbo Akademi, är övertygad om att partiet redan har beslutat att byta ut honom.

Samlingspartiets riksdagsgrupp samlas nästa gång på torsdag men om Kanervas sms är häftigare än vad han låtit förstå möts grupp- och partiledningen garanterat omedelbart efter att de publicerats på tisdag. Uppgifterna om vad textmeddelandena kan tänkas innehålla går kraftigt isär, till exempel har Kanerva sagt till flera tidningar att de handlade om jobb för Tukiainens erotiska dansgrupp.

Dansösen Johanna Tukiainen, som i förrgår försökte stoppa publiceringen av textmeddelandena, har olika versioner från dag till dag. I går trodde hon i Iltalehti att Kanerva bland annat sagt att han gillar långa aftonklänningar och att han har ett särskilt intresse för vad som finns under dem. Hon förnekar också att hon skulle ha utsatts för påtryckningar från Kanervas sida under processen men formuleringarna är väldigt vaga. Däremot säger hennes jurist att man naturligtvis stod i kontakt inför försöket att förbjuda Hymy att publicera textmeddelandena.Tukiainen bekräftar att Hymy betalade henne för Kanervas sms. Hymy har också gett henne gåvor och erbjudit resor.

Hur Ilkka Kanerva-affären slutar går inte att förutspå. Det kan gå hur som helst. Klart är att om sms:n, som tidningen Hymy alltså publicerar på tisdag den 1 april, är grova och osmakliga så kan tålamodet med utrikesministerns sms:ande ta slut. Om de är av det mer oskyldiga slaget, vilket Kanerva själv låtit påskina, så tar historien slut där och Kanerva kan fortsätta, lite kanstött men intakt. 1 april kan bli en ödesdag för utrikesministern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: