• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Muminbio

Ellen på Muminbio 31.3 2008PopcornPå söndagen gick jag på bio med goda vänners förtjusande lilla dotter Ellen, sex år om sex dagar. Vi traskade iväg till bion i vårsolens sken och var båda förväntansfulla och glada. Ellen bjöd mig på bio och jag köpte en chokladrulle och en bägare popcorn och så satte vi oss i den stora, luftiga och ganska glest besökta biosalongen för att avnjuta två Muminfilmer: Hur gick det sen? och Vem ska trösta knyttet? Ellen mumsade choklad och knaprade samtidigt på popcorn. Lite ängslig var hon för att det kunde bi lite läskigt när Mårran kom, men då sa jag att ”då håller vi varandra i handen så går det bra”. Och det gjorde vi.

Filmerna var helt underbara, baserade på Tove Janssons kända böcker med samma namn. Till filmen Hur gick det sen? var det också Tove Janssons egen röst vi fick höra eftersom det var hon som med sin mjuka röst hade läst in hela berättelsen.

35 minuter senare var vi ute i solen igen och Ellen var glad som en lärka och skuttade glatt hemåt till den väntande kladdkakan som mamma och pappa hade bakat. En kopp kaffe till kakan var perfekt och jag kan uppriktigt säga att bio med Ellen och kladdkaka och kaffe efteråt var ett härligt sätt att tillbringa tre söndagstimmar på. Och jag bär med mig Ellens viskande fråga och svar i biosalongen: ”Vet du vad lycka är för mig?” Det visste jag inte. ”Att gå på bio med dig!”

%d bloggare gillar detta: