• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finlandssvensken Alexander Stubb ny utrikesminister

Alexander StubbAlexander Stubb (saml) kommer att bli en av de mest inflytelserika utrikesministrarna inom EU, tror Elmar Brok, som är en av Europaparlamentets veteranpolitiker. Stubb tänker logiskt, är konsekvent och en erfaren EU-politiker. Stubb är även diplomatisk, vilket krävs av en utrikesminister, säger Brok.

Joseph Daul, som leder den konservativa gruppen i Europaparlamentet, berömmer partikamraten Stubb. Daul säger att Stubb har en lovande framtid och kommer ännu att gå långt.

Graham Watson, som leder liberalernas grupp, betecknar för sin del Stubb som energisk och idérik, men tillägger att Stubb ibland är lite grälsjuk. Watson tror emellertid att Stubbs egenskaper kommer Finland till gagn.

Ovanstående kommer från ett inslag i YLE.

Och så här säger den svenska europaparlamentarikern Christofer Fjellner (m) till Svenska Dagbladet om Alexander Stubb:

”Han är väldigt omtyckt överallt, och har fått en status som väldigt få nya parlamentariker får. Det beror nog på att han är en väldigt duktig förhandlare och en symbol för det nya Europa. Han växlar obehindrat mellan finska, svenska, engelska, tyska och franska”.

Läs även artikeln Alexander Stubb blir ny utrikesminister i Svenska Dagbladet.

%d bloggare gillar detta: