• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Pinsamt igen, Sverige

DN logoI Dagens Nyheter rapporteras att den häktade, mordmisstänkta kvinnans tyska advokat advokat Tanja Brettschneider är kritisk till hur den svenska polisen skött utredningen av barnamorden i Arboga för två veckor sedan.

”Den svenska polisen har dröjt väldigt länge med att låta analysera det DNA som säkrats – det är dåligt. Det är väldigt ovanligt här i Tyskland att ett DNA-resultat dröjer så länge som det har gjort och att vi inte fått ta del av analysen ännu”.

Läs hela artikeln här.

Ja, ja. Det är i kontakten med andra länder som svensk tafflighet, tafatthet, slarv, långsamhet etc blir extra tydlig!

I Sverige är de stackars invånarna så vana vid att allt tar tid, orimligt lång tid, så lång tid att den skulle vara fullkomligt oacceptabel i nästan vilket i-land som helst. Folket är så hjärntvättat och har tvingats foga sig i att minsta utredning tar tio gånger längre tid i Sverige än i andra länder. Svensk polis arbetar mycket långsammare – och ska ha julledighet mitt i en intensiv mördarjakt som t.ex. jakten på Fuat Denis mördare – samt alla lagstadgade kafferaster och luncher. Barn tvångsomhändertas av staten och det tar åratal innan de får komma hem igen, t.o.m. när alla förutsättningar för hemkomst har varit uppfyllda hur länge som helst. Nya utredningar tar alltid jättelång tid och under tiden lider både barn och föräldrar. Skatteverket maler på när de gör revision hos småföretagare vilkas liv och verksamheter går i kras under tiden. Asylsökande får vänta så länge på beslut att de kan påstå att de fått ”hemortsrätt”, att deras barn har rotat sig här, går i skolan och har lärt sig svenska.

Hur pinsamt är det inte när taffligheten möter effektiviteten, som i fallet Sverige jämfört med Tyskland när det gäller utredningen kring den mordmisstänkta ”Arboga-kvinnan”! Men nyttigt och bra att folket får veta hur det går till i andra länder och kanske börjar ställa lite krav på effektivitet och att få saker och ting utförda också här. Särskilt när det gäller vad som sniglas fram på landets myndigheter och i dess rättssalar…

%d bloggare gillar detta: