• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hej då, Bo Bylund!

Bo Bylund, gd AMSEfter att ha slagit samman länsarbetsnämnderna anser arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin att tiden är inne för ett ledarskifte och Arbetsförmedlingens chef Bo Bylund får lämna sitt jobb. Hur många sörjer?

Sven Otto Littorin inledde diskussioner med Bo Bylund på torsdagen. I höst ska en ny generaldirektör vara på plats. ”Det var säkert inget roligt besked att få och jag har all respekt för om han vill gå tidigare”, säger Sven Otto Littorin till Dagens Nyheter.

Anledningen till att man redan nu går ut med beskedet är att det inte går att hålla tyst om man vill ha en öppen rekryteringsprocess. Bra, folk har rätt att få veta vad som händer på deras myndigheter, de myndigheter folket finansierar till 100 procent. Och de har rätt att veta vilka generaldirektörer som tillsätts och hur tillsättningen gå till. Om det är någon som är gift med en minister, t.ex., som tilldelas en generaldirektörspost. Som var fallet med Bo Bylund, gift med en minister i den förra regeringen (Berit Andnor, socialminister). Den regering som tillsatte honom.

”Vi har ett mål och det är full sysselsättning, inte att frisera arbetslöshetssiffrorna”, säger Sven Otto Littorin till Dagens Nyheter. Kanske står/stod Bo Bylund intresse i konflikt med den önskan. Han blev generaldirektör på Ams i augusti 2005 med ett mandat på sex år och nu får han lämna jobbet redan efter halva tiden.

Hej då!

%d bloggare gillar detta: