• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverket bryter mot sekretessen – igen

I augusti 2007 svarade JK på min anmälan mot Migrationsverket och Polisen gällande hur de hanterat min asylsökande klient, Thanh. JKs beslut kan läsas här.

På otaliga – och snart oräkneliga – sätt har Thanh och hans rättigheter kränkts. Han själv och hans ärende har hanterats på ett oförlåtligt sätt, vilket framgår av texterna under kategorirubriken Vietnamesen i vänsterspalten.

När Migrationsverket nu går ut med nyheten om att de ska börja sålla bort dåliga ombud ur asylprocessen (läs här), har de inte alls tänkt på att de kanske också borde sålla bort dåliga handläggare och beslutsfattare ur sin egen kår (läs här). Som t.ex. den anställde som är handläggare i just Thanhs ärende (trots att JK för bara åtta månader sedan kritiserade Migrationsverket för att ha lämnat ut sekretessbelagda uppgifter!). Han har nu skickat brev om Thanh till en helt utomstående person som inte har något med hans asylärende att göra och absolut inte har någon fullmakt att företräda honom! Jag har läst brevet och det är hemskt att man på Migrationsverket medvetet agerar på ett sätt som man vet skulle kunna skada Thanh, och dessutom begår ett brott mot sekretessen. 

Det ska bli intressant att se vad Migrationsverket gör när en anställd på verket bryter mot lagen. En anmälan kommer att lämnas in och följas upp. Och om Thanh någonsin ska komma ur deras system och slippa bli felhanterad år efter år efter år…

%d bloggare gillar detta: