• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ilkka Kanerva på jobbet i riksdagen (och på Facebook)

Ilkka Kanerva är tillbaka efter sjukledigheten och vill jobba för fullt som riksdagsledamot. Problemet är att hitta en partikamrat som frivilligt avstår sin utskottspost till ex-utrikesministern. Glad som en lärka sitter ex-utrikesminister Ilkka Kanerva i riksdagens plenisal och hälsar på kolleger. Det är många som vill dunka honom i ryggen eller byta några ord innan plenum börjar. Så skriver Hufvudstadsbladet. Läs mer här.

Ilkka Kanerva har fått sitt första riksdagsuppdrag efter återkomsten till riksdagen efter det snöpliga avskedet. Talman Sauli Niinistö (saml) överlåter självmant ordförandeskapet i Finlands delegation i OSSE:s parlamentariska församling till Kanerva.

Finland är i år ordförande i OSSE, det vill säga organisationen för säkerhet och samarbete i Europa. Kanervas tid som utrikesminister upptogs till stor del under början av det här året av resor till OSSE-länder.

Kanerva ger åtta olika träffar på Facebook. Ingen av sidorna upprätthålls av Kanerva själv. Den populäraste Kanervasajten har rubriken ”Lämna Ilkka Kanerva ifred!” Där har Kanerva över 800 Facebook-vänner. Andra sajter är ”Lämna inte Ilkka Kanerva ifred”, ”Nu räcker det med tjatet om Ilkka Kanervas textmeddelanden” och ”Vi tackar för att Ilkka Kanerva fick sparken och kräver att också Matti Vanhanen får gå”.

%d bloggare gillar detta: