• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Svåra kränkningar av elever i Grönköping!

Den i stora delar av Sverige så häftigt grasserande kränktsjukan har även nått Grönköping. Följande rapporteras i det därstädes utkommande husorganet GV:

Nu får det verkligen vara slut med de oerhörda kränkningarna av vänsterhänta elever i Läspeskolan! Det säger frkn eleven Agnes Ruda, själv vänsterhänt, i en anmälan till frkn socio- och skolpsykologen Frida Pjälterud-Glad. Främst är det hr grundmag. Gustaf Negusson som står i skottgluggen för kritiken, men även hr grundrekt. L. Hagwald får sin beskärda släng av stöpsleven.

I sin anmälan åpekar frkn Ruda, att Läspeskolan är högernormativ, d.v.s. högerhänthet framhålls genomgående som det normala i samhället och vänsterhänthet vice versum som något avvikande. Som exempel åtalar hon, att hr grundmag. Negusson i undervisningen använt uttryck som ”högra handen vet inte, vad den vänstra gör”, ”verkar vara gjort med vänster hand”, och t.o.m. ”v-nst-rpr-ss-l”. Som vänsterhänt känner man sig diskriminerad, drabbad och kränkt av sådana uttryck, understryker frkn R. och tillägger, att ännu värre blir det under lektionerna i engelska. Hon har sålunda blivit rättad, när hon har skrivit ”all left” i.st.f. ”all right”, och hon också fått en stor bock i en hemuppsats, som hon skrivit om Förenta Nationernas ”Declaration on Human Lefts”. Franska språket har frkn R. ännu inte börjat med, men hon har hört av äldre kamrater, att franskan är lika otillständigt högernormativ.

Läs resten av den skakande artikeln här.

%d bloggare gillar detta: