• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Apropå Migrationsverkets ”experters” resa till Gaza

Läs inlägget Migrationsverkets "experter" är ute och far först.


Några funderingar: 
Varför reste Migrationsverkets personal egentligen till Gaza? 
Var det för att undersöka om de kan sända tillbaka asylsökande palestinier till området?
Kan Sverige sända tillbaka statslösa palestinier till ett område som bl.a. av Sverige bedöms styras av en terroristorganisation? 


Jag bara undrar. Jag utger mig inte för att vara “expert”, men jag kan ju tänka själv. 


Statslösa personer befinner sig i en utsatt situation just för att de är statslösa, även om de inte styrs av vad som kallas "en terroristorganisation". Är det så att Migrationsverket inte anser att Hamas som styr Gaza längre ska vara terroriststämplat? Har Hamas i verkets ögon blivit rumsrent? Som sagt: jag bara undrar.


Till slut måste jag också än en gång undra över hur man är funtad på Migrationsverket när man skickar människor - som man kallar “experter” - till Israel och Palestina med pass som innehåller stämplar från Syrien, ett land som Israel ännu inte har något fredsfördrag med. Det råder, så vitt jag vet, fortfarande en sorts krigstillstånd (eldupphör) mellan Israel och Syrien. Det är något som många känner till men som inte verkar vara känt för Migrationsverket. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. 
%d bloggare gillar detta: