• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverkets ”experter” är ute och far

Sverige klagar på Israels gränspolis skriver DN och många andra medier rapporterar också om incidenten då personal från Migrationsverket i mitten av mars skulle besöka Israel, stoppades av gränspolis och först efter långdragna förhör kunde ta sig in i landet.

Nu har det blivit en kostsam och diplomatiskt besvärlig affär där UD tvingas be svenska ambassaden i Israel att ”markera” mot landet för att miggorna stoppades. Suck! När det är ju faktiskt är ”experten” Kymell från Migrationsverket som själv bär skulden till det hela.

När gränspoliserna upptäckte syriska stämplar i Kymells pass blev det stopp. Men om man utger sig för att vara expert i de här sammanhangen så borde man väl veta att man inte kan åka in i Israel med syriska stämplar i sitt pass!?

Jag påminner om tidigare bloggningar:

Ska dåliga handläggare och beslutsfattare få fortsätta att avgöra asylsökandes öden?
Migrationsverket ska satsa en miljon kronor på vidareutbildning av offentliga biträden

och vidhåller att Migrationsverket bör utbilda sina egna anställda i första hand, inte redan väl utbildade jurister och advokater som, om de fortfarande har brister i sina kunskaper (vilket många har), bör få extra utbildning av andra än Migrationsverket. Det fungerar aldrig att blinda ska leda synskadade, det kan vem som helst begripa. Dessutom bör man, som det heter, sopa rent framför egen dörr först, innan man börjar sopa hos andra. Och ”experter” från Migrationsverket som åsamkar Sverige extra kostnader och diplomatiska olägenheter bör inte kallas ”experter” och ska förstås inte skickas ut i världen.

P.S. ”I stället utsattes svenskarna för en långdragen och detaljerad utfrågning, där de bland annat beskylldes för samröre med terrorister”, skriver DN. En enda god sak som miggornas klantighet för med sig är att de kanske nu har större förståelse för hur det känns för asylsökande som talar sanning att inte bli trodda…

%d bloggare gillar detta: