• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”SjälvmordsFÖRSÖK”???!

”Ja, jag kan bekräfta att vi hade ett självmordsförsök på häktet under fredagseftermiddagen, där den häktade sedermera förklarades hjärndöd”, säger Elisabeth Hållmark som är kriminalvårdschef på Österåker.

Tänk att folk inte kan tala klaspråk och säga som det är! Går alla som jobbar på statliga myndigheter särskilda kurser där de får lära sig att snacka snömos?

När nu ytterligare ett självmord begåtts på ett svenskt häkte, som ovanstående citat (från Ekot) handlar om, är det sannerligen inte fråga om något ”självmordsförsök”, det var ett SJÄLVMORD. Ett försök är när något inte lyckas, det vet väl minsta barn. Men inte en kriminalvårdschef på Österåker, tydligen.

Det är både tragiskt och upprörande att myndighetspersoner leker med ord på ett sådant sätt, t.o.m. när det handlar om det allra värsta: att en människa tagit sitt liv. Jag mår illa av okänsligheten, kylan och den allt överskuggande viljan att ”rädda sitt eget skinn” som så många myndighetspersoner visar prov på. Jag är rädd för att leva i ett samhälle där ingen på vad som borde vara ”ansvarigt håll” är ansvarig för, eller skyldig till någonting och där allt kan förvrängas och förvridas med ord.

%d bloggare gillar detta: