• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Ovilja att bry sig, underlåtenhet att reagera och agera

Det som nämns i rubriken ser vi tecken och bevis på, dagligen och stundligen. När det gäller mördare (av t.ex. 16-årige Riccardo), när det gäller slappheten i skolorna, när det gäller trakasserierna i Rödeby, när det gäller asylhanteringen på olika plan etc, etc, etc.

Det finns resurser att sända sex poliser att ”rensa upp” bland stillsamma A-lagare i en lugn liten park på Söder en solig torsdagseftermiddag (läs här). Men det finns inte resurser att med kraft ta tag i att någon skor sig på att en massa människor bor i källarförråd utan fönster i stadsdelen Ronna i Södertälje!*

Trots att ett tiotal madrasser låg på golvet och där fanns en duschkabin och en varmvattenberedare så menar informationschefen Anitha Wretling på fastighetsbolaget Graflunds som äger hyreshuset där upptäcken gjordes att: Vi har inget bevis för att det har bott människor där. Vi har rådgjort med polis men de menar att det saknas bevis”. Jaha! Men kräv att få göra en polisanmäla, bevis finns ju så det skriker om det! Vad är det för menlöshet hos både fastighetsbolaget Graflunds och hos poliserna? Vad ska vi med poliser till om de inte vill ta tag i oegentligheten och brott? Och Graflunds får väl vända sig till Rikspolischefen om Polisen i Södertälje vägrar ta emot en anmälan!

Läs mer i Länstidningen i Södertälje under rubriken Boende i källarförråd polisanmäls inte. Och läs för allt i världen också kommentarerna från dem som måste stå ut med att polisen slår ifrån sig!

*Om ett fastighetsbolag på Östermalm hade hittat tio madrasser,
en duschkabin och en varmvattenberedare i ett fönsterlöst
källarförråd, hade Polisen då vägrat att ta emot en anmälan?
%d bloggare gillar detta: