• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Medier rapporterar ensidigt

Jag har både sagt och skrivit det långt innan Gunnar Sandelin skrev sin artikel på DN Debatt: journalister rapporterar ensidigt om väldigt mycket av sådant som har med asylområdet att göra. Antingen på grund av en gemensam, tyst överenskommelse sådan Sandelin beskrivit den i sin artikel – eller av ren okunnighet. Eller en blandning av båda. Jag förstår inte – och har aldrig förstått – varför det skulle gagna någon enda människa att beskriva omständigheter så ensidigt och okritiskt och med både skygglappar och öronproppar på det sätt som ofta (inte alltid) sker på asylområdet?

Till mediefolk vill jag säga: beskriv verkligheten, säg sanningen så gott det låter sig göras, ta fram både det onda och det goda, berätta om utnyttjarna och bedragarna lika väl som om dem som har tydliga skäl enligt utlänningslagen att få uppehållstillstånd i Sverige. Om jag kan göra det både i artiklar i tidningar och här på min blogg (se under Asyl&Migration i vänsterspalten) så borde väl journalister som ofta har mycket större resurser till sitt förfogande, kunna göra det. Beskriv asylområdet som andra områden i samhället och kom ihåg att allting i livet är svart och vitt samtidigt, inte svart eller vitt!

Läs nedanstående inlägg med rubriken Samma lagar för alla människor – eller…

%d bloggare gillar detta: