• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Otroligt gnäll!

I morse (2 maj) kunde man i Sveriges Radios Eko-sändningar höra att straffade ungdomar finns kvar i belastningsregistret i tio år efter att de avtjänat sina straff och att ”många tycker att det är orättvist”!

En man, anonym men kallad ”Kalle”, talar i gnällig ton om att:

”Jag har gjort att brott men det känns som att det är jobbigt att man ska leva efter det i tio år.”

Han begick ett grovt brott, ett rån. Hur jobbigt tror han att det känns för den som blev rånad? ”Kalle” valde att begå ett grovt brott, det är inte ett dugg synd om honom för att han nu står angiven i brottsregistret och det är givetvis inget ”orättvist” alls i det. ”Orättvist” och fel var det att han rånade någon.

”Det reducerar mina chanser att få jobb, så klart. Tänk hur det ska bli när jag får en utbildning och ska söka jobb när jag är 25 år. Då kanske man har en familj att försörja och så vidare. Det är ju helt galet tycker jag”, gnäller Kalle.

Återigen: det som är helt galet är att han begick ett rån och det är absolut inte synd om honom. Som man bäddar får man ligga – några förmildrande omständigheter och någon anledning att behandla en rånare med silkesvantar finns inte. Det är klart att arbetsgivare vill veta om en person har begått ett rån, och det kan de få genom att kontrollera belastningsregistret.

Snart kommer väl gnälliga rånare, som tycker det är jobbigt och orättvist att de måste stå för vad de har gjort, att anmäla till DO att de är ”kränkta” och ”diskriminerade”…

P.S. Det är nog bara i Sverige personer som begår så grova brott
som rån kan dömas till "150 timmars ungdomstjänst".
Det är upprörande!
%d bloggare gillar detta: