• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Skärpning, redaktionen för Skriv i DN!

Dagens Nyheter logoIdag, den 2 maj, publicerar plötsligt insändarsidan Skriv i DN min text med rubriken Migrationsverket begår sekretessbrott! Detta trots att texten redan publicerats den 23 april i Expressen! Dessutom med det viktiga tillägget,som givetvis saknas i Dagens Nyheter: ”P.S. Efter att ovanstående skrevs har det kommit till min kännedom att Migrationsverket – sedan jag påtalat det felaktiga förfarandet – har upphört att skicka brev till asylsökandes hyresvärdar.” Rätt ska ju vara rätt och att verket ändrat policy fick jag reda på för sent för att artikeltexten eventuellt skulle kunna dras tillbaka, men nattredaktören kunde lägga till mitt P.S.

Dagens Nyheters redaktion för Skriv i DN borde nog ändra arbetssätt lite grann. Det händer alltför ofta att man ser samma text där som i andra tidningar och då behöver det inte vara så att insändarskrivarna skickat sina texter till många tidningar samtidigt utan det kan vara som i mitt fall: att redaktionen dels är nonchalant och inte hör av sig och talar om ifall de vill publicera insänd text; dels inte verkar ha pejl på vad som står på andra tidningars insändar- och debattsidor!

Jag skrev så här till Skriv i DN den 18 april:

”Kan ni vara vänliga och meddela om ni kan/vill publicera texten så att jag kan skicka den till någon annan tidning om svaret blir nej.”

Men från Skriv i DN kom bara ett automatiskt standardmeddelande och när jag inte hört något från dem på några dagar och inte heller sett min text i tidningen, vände jag mig till Expressen. Deras debattredaktör hörde föredömligt snabbt av sig och sa att de gärna publicerar texten. Klara besked, till skillnad från insändarredaktionen på Dagens Nyheter som inte bryr sig om att meddela dem som skriver insändare någonting.

Skärpning, redaktionen på Skriv i DN! Man ska inte vara så nonchalant mot dem som skriver – ofta viktiga – insändare, att man inte ens ger skribenterna besked om ifall deras texter kommer att publiceras. Andra tidningar klarar ju av det så varför gör inte Dagens Nyheter det? Och man måste nog ha lite bättre pejl på vad som publiceras på andra tidningars debatt- och insändarsidor så att man inte publicerar samma text som redan stått att läsa någon annanstans för nio dagar sedan!

%d bloggare gillar detta: