• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hjälp en ung människa att sparka ihjäl sig själv, straffet blir minimalt (i Sverige)

”De här pojkarna ska inte behöva känna sig som några mördare”, säger en av försvarsadvokaterna om de pojkar som sparkat ihjäl 16-årige Riccardo Campogiani. Trots att de alltså dödat en annan människa.

Advokaterna har under hela processen tyckt att deras klient inte borde dömas till ansvar för någonting. De har tagit alla tillfällen i akt att framställa sina klienter som offer, som oskyldiga. Alltså som om det jag har skrivit tidigare på bloggen vore sant: att Riccardo slängde sig på marken och sparkade ihjäl sig själv. Så varför skulle några stackars tonårspojkar som råkat befinna sig på samma plats och kanske råkat hjälpa Riccardo lite på traven med några extra små sparkar när han sparkade ihjäl sig själv, anses skyldiga till något? Tvärtom: det var förstås traumatiserande för de arma små gossarna att vara med om att en människa sparkar sig i huvudet så att han dör – och det precis inför deras fötter!

Hovrätten finner det dock ställt utom allt rimligt tvivel att just de tre som nu dömts för grov misshandel och vållande till annans död faktiskt har ägnat sig åt dödsmisshandel. Trots att de fega pojkarna – förlåt: de oskyldiga små offren – alltså allihopa har nekat och även skyllt på varandra.

Att straffet för de tre som dömts sänks i hovrätten från tre års sluten ungdomsvård till ett år välkomnas av en av försvarsadvokaterna med orden:

”Positivt ur den synpunkten att det är unga pojkar som inte ska hinna bli fördärvade om de ska avtjäna det här straffet. Ett år är lång tid för en 16-åring, de tappar skola och eventuellt annat också, sociala umgänget till exempel.”

En ny och ytterst okänslig utsaga av advokaten. De här pojkarna som har dödat en annan ung människa, är ju redan fördärvade. Dessutom vet både de och alla andra ungdomar i Sverige nu, att det går bra att sparka ihjäl en annan människa. På sin höjd döms man till ett års sluten ungdomsvård. Grattis, Sverige!

Riccardo får aldrig gå i skola mer, han få aldrig ha ett socialt umgänge. Han är död.

%d bloggare gillar detta: