• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Jag läser andras bloggar 2

På bloggen folkkapitalism.nu (som skrivs av Dick Kling), kan man bland annat läsa följande tragikomiska – nej, förresten: bara tragiska – inlägg (hela texten finns här):

Sverige har världens högst beskattade låg- och medelinkomsttagare. Och till dem hör ju de flesta av oss. Den enkla förklaringen till att det är tomt i butikerna före avlöningsdags och fullt på avlöningsdagen är nog att pengarna helt enkelt inte räcker till det människor uppfattar som en rimlig standard. Detta samtidigt som staten förra året hade ett budgetöverskott på ca 100 miljarder kr. Pengar som inte behövdes och som togs in i skatt i onödan.

Alla föräldrar vet att om man ger sina barn en liten peng, är risken stor att den omedelbart går åt till godis. Men får ungarna en rejäl slant sparas den ofta till något viktigt. Och det verkar som om vi fungerar ungefär likadant som vuxna. Om vi vet att lönen bara räcker till de löpande utgifterna är det ingen idé att försöka vara sparsam. Det är ingen lyxfälla, bara enkel realism…

Kanske är det föreställningen att hushållen inte kan planera sin ekonomi som ligger bakom politikernas tro att de måste ta hand om våra pengar för att sedan portionera ut dem som allehanda bidrag och stöd. Och kanske är det politikerna som sitter i den verkliga lyxfällan när de redan på avlöningsdagen tar nästan hälften av vanliga inkomsttagares lön!

Och på finlandforthought får man veta att Alko (finska motsvarigheten till Systembolaget) straffas med stängning av butiken i tre dagar för att ha sålt alkohol till en underårig:

An outlet of Alko, the retail monopoly for alcoholic beverages in Finland, has been ordered to close down for three days for selling alcoholic beverages to a minor.

Staff at the Kontula Alko in eastern Helsinki had sold a 14-year-old boy mild alcoholic beverages, for which the minimum age is 18.

As punishment, the State Provincial Office of Southern Finland ordered the establishment closed for three days. The penalty is to be implemented on May 26-28.

Och så har vi Nillas funderingar (hon har inte skrivit sedan i februari), varav en lyder så här, på klingande österbottniska (eller kanske heter dialekten något annat). Helt underbart med någon som orkar att konsekvent skriva på sitt eget språk = dialekt på det här sättet:

jaa-a ja tycker he buri vaa en stånd sedan man ha skriiva na jäär no..meeen..int kan man jo hinn me allt it!!:) de e mycke nuu.i skolan alltså!
nåjaa..men så ere vel me all sista års eleveer…mycke arbet å tenter å sluutarbete..meeen he ska no gåå!!:)
ha just komi hem från abc ha vari på kääffii me tove..
å no har denhär karin bort mondeo nyklan…ojoj dehär karan som it kan hald rejda på saker å ting…hehe..å till på köpe så e mondeon låst å reservnyklin in i bilin..håppsaan…men an e ut å söker dem som bäst no..sekärt dyker dem vel åpp najnstans…
häljin tå…i fridast jåor it vi så myki skåda på tv…hadd jo gratis digitalkanalar hejla häljin så filman kom jo på löpand band!!:)
på löödan..så va jag på en begravning ti munsal mammos moster hadd död..i cancer…63 år..int så gambäl…hadd planera sin egen begravning..usch va he måst va hemskt!! men on vita vel att it on hadd så läng kvar..cancern hadd spridi se…men he va en fin begravning iaf men an tåo läng över 3 tiimar…å vi som sko på vår traditionella trettondagsmiddan ti kvevlax me pappos brödrin…5 sko vi va tär..men vi kom halv 7..pga begravningin tåo så läng…meen god mat fick vi iaf!!:)
ja kom vel hejm na baakett 9..åså fåor vi ti eklunds å böra hink i oss nagär öl..:) va hejm liti föri 1 kanski!!
rätt så logn hälg…skönt me he ibland å…
på söndan jåor it vi så väst myki..ja va å hjälpt an ti måål hande ställningin som an ha holdi på me…nilla tyckeer om att måla!!:)
såååå lite uppdatering…
på löödan ska vi på årvas revyn ringd å boka plats ida!!:) så for man skratt na liti…;)

På de finlandssvenska bloggarna som ligger på bloggen.fi finns en funktion som heter Sök bland bloggar och så kan man välja ”slumpsurf”. Det är mycket skojigt som kommer upp när man slumpsurfar där….

%d bloggare gillar detta: