• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Affe Olsson In Memoriam

Affe, idag är det två år sedan du gick bort. Det var verkligen ”here today, gone tomorrow”, så snabbt gick det och så fullständigt oväntad var din död. Lördagen den 6 maj tog jag det allra sista fotot av dig. Du kom glatt gående Nytorgsgatan ner, mot Skånegatan, mot ditt Vickys Livs. Du var precis som vanligt, hejade och sa något om vädret eller Arne eller Vickys, jag minns inte. Det var lite vanligt, alldagligt snack. Vi vinkade åt varandra och skildes åt eftersom jag gick åt motsatt håll. Det var sista gången jag såg dig i livet…

Så här skrev jag på ettårsdagen efter din död:
Den 8 maj för ett år sedan gick Affe upp mot Katarina kyrka, i kvarteren kring Mäster Mikaels gata, för att, som han alltid sa: “dokumentera” sitt älskade Söder. På eftermiddagen tryckte han ner knappen och tog sitt sista foto och segnade ner på gatan. Dagen efter, den 9 maj, var han borta. Jag saknar honom.

Jag saknar dig fortfarande, Affe. Jag tycker mig då och då se en skymt av dig i kvarteren kring Nytorget. Många av dina gamla vänner och kunder på Vickys, som går kvar här i den s.k. jämmerdalen, talar fortfarande om dig och Janne och de andra på Vickys med nostalgisk längtan. Med stor saknad. ”Det är inte detsamma utan Affe”, säger en del. ”Det är så himla trist att inte Vickys Livs finns mer. Och Affe”, säger andra. Själv vill jag helst inte ens gå förbi Skånegatan, det ställe där Vickys låg.

Men jag har min dokumentärfilm kvar: Vickys Livs – The Movie, som jag hade den stora äran och glädjen att få göra. Jag tittar på den idag och minns dig och jag ska skratta och tänka med värme på de 17 långa år som jag fick vara din vän. För Affe, du var en riktig vän!

Affe Olsson in memoriam 2007.
Historien om Vickys Livs kan läsas under ämneskategorin med samma namn i vänsterspalten.

%d bloggare gillar detta: