• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Rätt sa vara rätt! Del 2 av 2.

Läs först
Rätt ska vara rätt!
Del 1 av 2.

På grund av att Skriv i DN inte följer vad som publiceras på andra stora tidningars debatt- och insändarsidor och ovilja att lämna besked till skribenter om huruvida deras texter kommer att publiceras, publicerade de alltså min text om Migrationsverkets brott mot sekretessen den 2 maj, trots att den redan varit införd på Sidan 4 i Expressen med ett viktigt tillägg, den 23 april!

Idag, söndagen den 11 maj, tar Skriv i DN in en replik från Migrationsverket som alltså är lika överspelad som min text var den 2 maj. Dessutom väcker det viss förundran, när Migrationsverket talar om hur det gått oroliga kommuner till mötes när dessa och ”ville att verket skulle informera dem som upplät bostad till personer utan uppehållstillstånd att de inte kunde räkna med att kommunerna skulle kunna erbjuda ny bostad till den sökande när tillstånd beviljats”.

Vad Migrationsverket inte gjorde var att skicka information till den asylsökande som jag är ombud för. Det måste ju ändå vara verkets skyldighet att informera asylsökande om att de inte har någon självklar rätt att stanna i den kommun de har bott i under asylprocessen!

Jag anser dock att också vi som är ombud för asylsökande har skyldighet att ge våra klienter all tänkbar information och jag har givetvis talat om för min klient vad som gäller. Jag har också berättat för honom att om han – när och om han får uppehållstillstånd – har skaffat sig ett arbete som han kan försörja sig på och ett boende som han själv kan betala, så får han givetvis bo precis var han vill.


%d bloggare gillar detta: